A valóságon alapszik Az 50 első randi



Filmek, amelynek története nem teljesen légből kapott.Vannak filmek, amelyekről már akkor tudhatjuk, hogy a valóságon alapszik, ha beülünk a moziba, de akadnak olyan alkotások, főleg vígjáték, amelyekről később derül ki, hogy nem teljesen az írói fantázia szüleményeiről van szó, még akkor sem, ha néhány sztori igazán elvont.

A következő filmek mind olyanok, amelyekről kevesen tudják, hogy tartalmaznak némi valóságot.

Az 50 első randi: Lucy karakterét Michelle Philpotsról mintázták. A nő kétszer is súlyos fejsérülést szenvedett autóbalesetben, aminek következménye, hogy 24 órás memóriája lett. Michelle 23 éven át élt úgy, hogy jegyzeteket írt magának arról, hogy ki ő.

Amerikai botrány: Rosenfeld karakterét Mel Weinbergről mintázták. A nő és a párja az FBI-nak dolgozott, hogy elkapják a korrupt hivatalnokokat. A páros a valóságban nem úszták meg a bírósági ítéletet.

Esőember: Kim Peek ihlette Raymond karakterét. Peek olyan képességekkel rendelkezett, mint például az, hogy képes volt minden utat memorizálni a térképekről, fejből tudott dátumokat és aprólékos történelmi ismeretei voltak.

Lopom a sztárom: A 2013-as film megtörtént eseményeken alapszik, ugyanis néhány tinédzser az interneten kikutatta ki a hírességek lakcímét, majd betörtek hozzájuk és értékes tárgyakat loptak el tőlük.

Az igenember: A valóságban Danny Wallace rádiós producer egyszer úgy döntött hogy egy évig mindenre igent fog mondani. Ennek sok pozitív, de negatív eredménye lett.

Cápa: 1916-ban többen is cápatámadások áldozatai lettek New Jersey partszakaszán. A cápát később elfogták. A tudósok nem tudtak rájönni, hogy miért viselkedett így a cápa, aki a filmet inspirálta.

Taxisofőr: Az alkotók Arthur Bremer életét vették alapul. Bremer 1972-ben lőtte le George Wallace elnökjelöltet, nem sokkal azt követően, hogy egy lány összetörte a szívét. A valóság és a fikció abban egyezik, hogy egyik esetében sem halt meg a kiszemelt áldozat.

Rocky: A film alapját Chuck Wepner és Muhammad Ali mérkőzése szolgáltatta. Wepner ekkor még ismeretlen bokszoló volt, ám ez megváltozott, amikor ő lett annak a négy embernek az egyike, aki padlóra tudta küldeni az egyik leghíresebb bokszolót.

I love you Phillip Morris: A valóságban Steven Jay Russell csalás miatt került rácsok mögé, ahonnan azért szökött meg, hogy együtt lehessen az AIDS-ben haldokló párjával, Jim Kemple-lel. Két évvel később a hatóság megtalálta a szökevényt, akit visszavittek a börtönbe. Kemple nem sokkal később elhunyt.

Russell a börtönben tényleg beleszeretett Phillip Morrisba, akinek a szabadlábra helyezése után, Russel mindent megtett azért, hogy ő is kiszabaduljon. Elmondása szerint a filmben jól ábrázolták a személyét.

Zorro álarca: A valóságban Joaquin Murietta az Öt Joaquin banda tagja volt és bűnözőként tevékenykedett. Az elég kétséges, hogy politika célok vezérelték volna a férfit, aki Zorro alakját ihlette, de az igaz, hogy Murietta a mexikói ellenállás alakjaként vonult be a történelembe, amikor az amerikai telepesek Kaliforniába érkeztek.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló