Megfiatalította a Predator: A ragadozó Shane Blacket



Néhány érdekesség a héten bemutatott folytatásról.A 31 éve tartó várakozás véget ért a rajongók számára, akik végre megnézheti a Predator folytatását a mozikban, ám a nagy kérdés az, hogy vajon tényleg megérte-e várni? Erre a kérdésre csak a film megtekintése után kap választ a néző, akinek néhány tényt nem árt tudnia a Predator: A ragadozóról.

A film saját bevallása szerint megfiatalította Shane Blacket: „Hirtelen betöltöd az ötvened, és bevillan, hogy 20 évesen azt gondoltad, hogy ez mennyire király lesz, ám néha azt kívánom, bárcsak meglenne bennem a régi szikra, ugyanazok lennének a barátaim, és az egész után ugyanúgy lelkesednék, mint fiatalon.

Valójában öregnek éreztem magam, ám akkor valaki a Foxnál kitalálta, hogy kellene egy új Predator-film. Azt nagyon élveztem, amikor azon a filmen (1987-ben) dolgoztam. Fetrengtünk a sárban, katonásat játszhattam, ezért vissza akartam térni, hogy újra valami hasonlót csináljak.

Nagyon sok minden közül választhattam volna, amivel visszatérhettem volna a fiatalkori világomhoz, de a Predator mellett döntöttem.” – nyilatkozta Shane Black.

A Predator: A ragadozó egy új trilógia első felvonása lehet: John Davis, a film producere elárulta, hogy a film fináléja két folytatásnak ágyaz meg, de persze azok csak akkor készülhetnek el, ha elég néző vált jegyet a mozikasszáknál A ragadozóra.

Emellett az sem biztos, hogy Black elvállalná a további filmek rendezését. Erről sejtelmesen csak annyit mondott, hogy egyszerre csak egy mozira koncentrál.

A Predator: A ragadozó elég durva besorolást kapott itthon: Abban az esetben, ha lehet hinni az előzeteseknek, akkor durva mészárlást láthatnak a nézők. Emellett a kritikusuk folyamatos akcióról beszéltek.

Természetesen az igazi Predator-rajongók számára egyértelmű, hogy a film brutális lesz, ám az új nézőknek a plakáton díszelgő 18-as karika jelenthet jó óment, hiszen a besorolás a John Wick, A védelmező, az Atomszőke vagy az Amerikai bérgyilkos esetében is beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

Jönnek a nőnemű Ragadozók: A Predator franchise eddig mostohán bánt a női szörnyekkel, akik alig, vagy egyáltalán nem kaptak játékidőt. A rajongók legfeljebb azért tudják, hogy léteznek nőnemű ragadozók, mert tájékozódtak a többi médiumból (regényekből, képregényekből, videojátékokból), ami szélesítette a filmes univerzumot.

Ezekből a médiumokból az is kiderült, hogy a két nem egyenlő helyet foglal el a társadalomban és a harci képességeik sem különböznek egymástól. Az, hogy van-e jelentősége annak, hogy nagyobb szerepet kapnak a nőnemű ragadozók, csak a filmből derül ki.

Hiába szerették volna a készítők, Arnie most sem tér vissza: Habár vele kezdődött a franchise, a nézők mégsem láthatták Arnold Schwarzeneggert a folytatásokban. A színész a második részt azért nem vállalta, mert elégedetlen volt a rendezővel, a forgatókönyvvel és a helyszínnel is.

Több, mint 30 évvel később ismét felkérték a színészt, de Arnie megint nemet mondott, mert ismét kifogásolta a forgatókönyvet. A színész elmondta, hogy talán akkor szerepelne újra Predator-filmben, ha újraírnák a forgatókönyvet, vagy több játékidőt kapna.

Benicio del Toro a túl sűrű a naptára miatt mondott nemet. Végül a Narcos főszereplője, Steve Murphy (Boyd Holbrook) lett az, aki szembeszállhat az idegen fenyegetéssel.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló