Venom képregényes háttere



Honnan ered a szimbióta és mikor jelent meg először a Pókember univerzumban?Egy hét múlva érkezik a hazai mozikba a Pókember világ rajongói által egyik legjobban várt film, a Venom, amivel kapcsolatban sokan azt várják, hogy a sok rajzfilmes és videojátékos megjelenés után, a szimbióta szólófilmje legyen végre hű a képregényben megjelent karakterhez.

Az előzetesek és a főszerepre választott Tom Hardy személye jelenleg reményre ad okot. De egyáltalán honnan ered a szimbióta és mikor jelent meg először a Pókember univerzumban?

A szimbióta eredete: Kezdetben a Klyntar nevű ősi faj tagja volt a szimbióta. Ezt a fajt a kegyetlen isten, Knull teremtett azért, hogy bolygókat igázzon le velük, de a lények később elpártoltak a teremtőjüktől és békés útra léptek.

A Klyntar faj új küldetése az volt, hogy szimbiózissal az arra méltó gazdatestekből tökéletes védelmező harcost teremtenek. Ez csak akkor sikerült, ha nemes lelkű, erős alanyt találnak, mert más esetben torz tudatú szörnyek jöttek létre, amiket száműztek.

Egy idő után többségbe kerültek a pusztításért élő, hibás egyedek, akik élősködésre használták a gazdatesteket, akikből végül teljesen kiszívták az életet. A későbbi Venom nem tartozott ezek közé, mert ő az elődjeihez hasonlóan, a gazdatesttel való szoros, kölcsönös együttműködésre vágyott.

A fajtársai szerint ez aberráció, ezért bezárták, hogy ne fertőzhessen meg másokat. A szimbióta börtöne része lett a „Csatavilágnak”, annak a helynek, amit a Túlontúli nevű, istenszerű lény alkotott meg különböző bolygókból. A Titkos Háborúban Pókember, más szuperhősökkel egyetemben, ott harcolt egy halom gonosztevővel.

A csatában megsérült Peter Parker öltözéke ezért Thor és Hulk egy olyan géphez irányították, ami elviekben új ruhát készített, de ehelyett a szimbióta megszállta a szuperhőst. A parazita amellett, hogy önműködő ruhával látta el a hőst, még megnövelte az erejét és organikus hálóvetővel is ellátta.

A Titkos Háborúba visszatérő Pókember egy idő után kiegyensúlyozatlanságot és állandó fáradtságot kezdett tapasztalni, amiért eleinte a stresszt okolta. Később Reed Richards rájött, hogy a panaszokat a ruha okozza, ami valójában egy élősködő, ami nagyon érzékeny a zajra, ezért hangágyúval szabadította Petert a szimbiótától.

Miután az élősködő ismét kiszabadult a börtönéből, megkereste Pókembert, akivel újra összeolvadt. A szuperhős végül egy templom harangtornyában szabadult meg a szimbiótától, amibe majdnem belehalt. A szimbiózis során a parazita megtanult érezni és átvette Peter emberségét, ezért még mielőtt elmenekült volna, biztonságba helyezte az ájult férfi testét.

Megjelenés: Habár az 1984-ben, a „Marvel Super Heroes Secret Wars” 8. számában jelent meg a szimbióta, mégis az egyes sorozatok ütemezése miatt már korábban is találkozhattak vele az olvasók a The Amazing Spider-Man 252. számában.

A fekete pókruhát egy rajongó találta ki. Az ötletgazdától a kiadó 220 dollárért vásárolta meg a terveket. Maga Venom csak 1988-ban bukkant fel az Amazing-sorozat 300. számában, de ezt megelőzően már volt két kisebb cameoja a The Amazing Spider-Man 298-299. számaiban.

Venom karakterét David Michelinie és Todd McFarlane dolgozta ki. Michelinie első ötlete az volt, hogy Venom legyen nő, aki a férje és a meg nem született gyermeke haláláért vádolja Pókembert. Mivel ez az elképzelés nem nyerte el Jim Salicrup tetszését, ezért végül a hazugsággyárosnak bélyegzett, bukott újságíró, Eddie Brock kapta a fekete pókruhát.

(Forrás: marvelmagyarorszag.blog.hu)

Ajánló

Ajánló