Képregénykarakter, akiknek rosszul alakult az első filmes szereplése



Hősök és gonoszok kaptak még egy esélyt a sikertelen debütálás után.Buldózer: A 2006-os X-Men: Az ellenállás című filmben debütált Juggernaut, azaz Buldózer, akit Vinnie Jones játszott, ám ez a megjelenés nem hagyott mély nyomot a rajongókban. Később Ryan Reynolds és csapata adott még egy esélyt a képregényhősnek a Deadpool második részében. Habár itt is hiányzott Juggernaut képregényes összetettsége, mégis jobban nézett ki, mint a korábbi verzió.

Bane: Az 1997-es Batman és Robinban teljesen lebutították a karaktert. A 2012-es A sötét lovag: Felemelkedésben már a képregényekben megismert módon jelent meg Bane, aki igazi hideg, számító, könyörtelen gonosz volt. Ezzel a jelenleg Venomként bizonyító Tom Hardy elmondhatja magáról, hogy két közkedvelt képregényes gonoszt hozzájuk méltóan keltett életre.

Amerika Kapitány: Napjainkban Chris Evans és Amerika Kapitány neve egybeforrt, pedig az 1990-es években még Matt Salinger játszhatta volna a karaktert, akire külsőre és karizmára sem hasonlított.

A Salinger-féle Amerika Kapitányról szóló film annyira rossz lett, hogy a mozikba se jutott el. 2011-ben bemutatták az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló című filmet, amiben Chris Evans tökéletesen bevált a kapitány szerepére.

Lois Lane: Először kifejezetten erős volt Lois Lane megjelenése a Christopher Reeve-féle Superman-filmekben, amikben Margot Kidder keltette életre a karaktert. A 2006-os Superman visszatért című film már egyáltalán nem volt méltó a korábbi alkotásokhoz.

A 2013-as Az acélemberben Amy Adams színészileg mindent kihozott Lois Lane karakteréből, tehát, ahogy a Henry Cavill-féle Superman esetében, nem a színésszel, hanem a forgatókönyvvel volt baj.

Emma Frost: A 2019-ben megjelent X-Men kezdetek: Farkasban kapott szerepet a gonoszból szövetségessé vált Emma Frost, akit Tahyna Tozzi alakított, elég felejthető módon. Ennek ellenére Emma Frost kapott még egy esélyt a 2011-es X-Men: Az elsőkben, de itt már January Jones keltette életre a karaktert. A gyémántbőrű mutáns második szereplése már méltó volt a képregényes megjelenéséhez.

Spawn: Az 1997-es Spawn - Az ivadék a valaha készült egyik legrosszabb képregényfilm, bár mentségére szóljon, hogy a kilencvenes években nem volt könnyű jó szuperhősfilmet készíteni. Szerencsére Spawn számára is megadatott a második lehetőség, a még készülő rebootban.

Vörös Koponya: Az 1990-es filmben nem csak Amerikai Kapitány, hanem az antagonista is rosszul sült el, ugyanis amellett, hogy Vörös Koponya alig szerepelt, még Scott Paulin is rossz választásnak bizonyult, mert nem volt elég félelmetes.

Az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló filmben Vörös Koponya végre igazán gonosz lehetett. A karakter legutóbb a Bosszúállók: Végtelen háborúban jelent meg, hogy még egy nála is gonoszabb karakternek segítsen.

Megtorló: Először 1989-ben, A Büntető címmel kapott saját filmet Frank Castle, akit Dolph Lundgren kelthetett életre, ám Punisher itt nem sokban hasonlított a képregényes változatra. 2004-ben a Megtorlóban már Thomas Jane kapta a szuperhős szerepet.

Habár ez a film tett egy lépést a jó irányba, mégis a családbarát besorolás és a pocsék főgonosz középszerűvé tette a mozit. Jelenleg Jon Bernthal a neflixes Daredevilben és a Punisher sorozatban remekül hozza a Megtorló figuráját.

Venom: A Pókember 3-ban amellett, hogy erőltettet volt Venom szerepeltetése, még Topher Grace is rossz választás volt Eddie Brock szerepére. Venom azonban idén megkapta a saját filmjét, amiben Tom Hardy nagyon jól alakította Eddie Brockot.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló