Ezeket kell tudnod Venomról!



Fontos információk a Sony saját Marvel univerzumának első filmjéről.A Venomhoz kapcsolódó új képregényből szinte minden előre kiderül: A Marvel egy ideje rászokott, hogy a legújabb szuperhősfilmjük kap egy digitális, úgynevezett tie-in képregényt, ami hol jobban, hol rosszabbul sikerül.

Szerencsére Venomé hasznosnak bizonyult, mert lényegében a film képregény-adaptációjának tekinthető. Az egyelőre csak digitális formátumban elérhető történetből kiderül, hogy Eddie Brock újságírói karrierje miért tört derékba, ki lehet belőle következtetni a film hangvételét, de azt is, hogy valószínűleg sok tekintetben követni fogja a képregényeket.

Venom hangját meglepő személyek inspirálták: Tom Hardy elég különösen beszél Venomként. Erről a furcsa akcentusról kiderült, hogy a színész szándékosan alakította ki. A színész elmondta, hogy Woody Allen szenvedő neurotikusságát, és az abból fakadó humort, ötvözte Conor McGregor, inkább az erőszakosságával, mint a beszédével, valamint Redman kontroll és következmények nélküli hozzáállásaival.

Családbarát besorolású lett: Deadpool és Logan bebizonyította, hogy a nézőket, és azok pénztárcáját, meg lehet fogni az R-besorolású filmekkel, a Sony döntéshozói azonban csak PG-13-as besorolást adtak Venomnak, ami nálunk 16-os karikát jelenti.

Ruben Fleischer rendező próbált mindenkit megnyugtatni, aki attól fél, hogy a besorolás miatt, a szimbióta csak árnyéka lesz önmagának:

„Amikor elhatároztam, hogy elvállalom a rendezést, akkor az eddig megszokottól teljesen eltérő képregényfilmet akartam készíteni. Olyat akartam, ami sötét, bevállalós, horrorelemeket használ, hiszen minden a karakter részét képezik. Tom tökéletes választás volt a szerepre. Szerintem el fogja nyerni a nézők tetszését az ő játéka, Venom jelleme és a film megvalósítása.”

Venomról hiányozni fog a fehér pókszimbólum: A képregény ismerői számára furcsa lehet Venom megjelenése a Sony Marvel univerzumát elindító filmben, ugyanis a mellkasáról hiányozni fog a fehér pókszimbólum.

A képregényben Venom először Peter Parkert szállta meg. Hamarosan Pókember rájött, hogy a szimbióta a legrosszabbat hozza ki belőle, az ellenségeivel is sokkal keményebben száll szembe, ezért meg akart szabadulni az élősködőtől.

A gazdatestből száműzött lény ezt követően szállta meg Eddie Brock testét. Venom akkor már rendelkezett Pókember minden képességével, és a pókszimbólumot is elsajátította. Mivel Pókember és Venom útjai már keresztezték egymást, ezért felvetődik a kérdés, hogy a filmben miért hiányzik a jel?

Tudva, hogy az Ultimate Spider-Man franchise alternatív világában Brock akkor találkozik a szimbiótával, amikor annak még semmi dolga sem volt Pókemberrel, ezért valószínű, hogy az alkotók valami ilyesmi feloldással éltek.

Venomban nem lesz benne Pókember: Az egyik legkedveltebb antihős igazi nemezise Pókember, ezért a film bejelentése óta visszatérő kérdés, hogy a hálószövő szerepelni fog-e a történetben? Egyes híresztelések szerint Tom Holland cameózik a filmben, de mások szerint a PG-13-as besorolás pont az a lényege, hogy később lehetővé váljon az, hogy Venom és Pókember közös filmet kapjon.

Ugyanakkor Kevin Feige kijelentette, hogy nem terveznek a szimbiótával a Marvel Moziverzumban, a Venom pedig a Sony's Marvel Universe része, tehát elég kicsi a valószínűsége, hogy Peter Parker és Eddie Brock közös filmet kap.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló