Emlékezz meg elhunytaidról!



Hasznos tanácsok halottak napjára.Néhány nap múlva halottak napja, amikor az emberek kilátogatnak a temetőkbe, hogy mécsest, koszorút tegyenek az elhunyt szeretteik sírjára és megemlékezzenek azokról, akik már nem lehetnek velük. Most ennek apropóján fogadj el néhány hasznos tanácsot!

Emlékezz meg elhunytaidról: Talán számodra magától értetődő, hogy halottak napján megemlékezel az elhunytaidról, ám sokan nem szívesen gondolnak azokra, akik már nincsenek az élők sorában, mert túlságosan hiányoznak nekik, nem voltak jóban, vagy nem akarnak az elmúlásra gondolni. Számukra a halottak napja ugyanolyan nap, mint bármelyik másik.

Te ne tartózz közéjük, mert igenis illik megtisztelni azzal az elhunyt szeretteinket, hogy gondolunk rájuk, gyertyát gyújtunk értük, megemlékezünk róluk. Halottak napján ne felejtsd el, hogy az élők mellett a holtakról is gondoskodnod kell!

Ügyelj a mentális tisztaságra: Mielőtt elindulsz a temetőbe, erősítsd meg magad lelkiekben, hogy mások ne szívhassák el az energiádat a gyászukkal, rossz érzéseikkel, bánatukkal.

Ideje megbocsátanod: Ha van olyan elhunyt ismerősöd, akivel haragban voltatok, nem maradt időtök rendezni a problémáitokat, akkor halottak napján otthon, vagy az illető sírjánál, gyertyafény mellett, tedd ezt meg!

Muszáj megbocsátanod, mert addig, amíg harag, bánat, neheztelés, ki nem mondott szavak nyomasztanak, addig nem tudsz továbblépni. Hangosan bocsáss meg neki, mondd el utólag az érzéseidet, a gondolataidat, mert ezzel végleg lezárhatod a kapcsolatot.

El kell engedned: Az elengedés nagyon nehéz, hiszen fájdalom és veszteség ért, ám nem gyászolhatsz örökké! Ne akard magad mellett tartani az elhunyt szerettedet, hiszen ő már egy másik világhoz tartozik! Halottak napján nagyon figyelj a gondolataidra, hogy azok által békét és szeretet sugározz magadból!

Ne szomorkodj, inkább örülj: Halottak napján ez legfeljebb annak megy könnyen, akinek még minden szerette életben van, ám akkor nagyon nehéz örülni, ha azon jár az eszed, hogy kiket vesztettél el azok közül, akiket nagyon szeretsz.

Habár ez nem könnyű feladat, mégis törekedj arra, hogy ne hagyd, hogy eluralkodjon feletted a szomorúság és a gyász, mert ezek negatív energiát generálhatnak, ami nem tesz jót neked. Legyen bármilyen nehéz, mégis próbálj örülni és mosolyogni!

Koncentrálj arra, hogy az elhunyt szeretted már egy jobb helyen van. Halottak napján nyugodtan beszélhetsz a halottakhoz, akiknek mondd el, hogy mennyi örömöd van az életbe és azt is, hogy boldog vagy.

Kerüld a szellemidézést: Halottak napján sokan azt hiszik, hogy jó ötlet, jó játék a szellemidézés, amivel odahívhatják maguk mellé az elhunyt rokonokat vagy más kísérteteket, nem törődve azzal, hogy ebben nincs gyakorlatuk, és szakember sincs mellettük.

Ha hiszel a paranormális dolgokban, ha nem, akkor is kerüld a szellemidézést! Ha hiszel a szellemekben, akkor tudod, hogy halottak napján hívás nélkül is körülötted vannak, idézés esetén pedig előfordulhat, hogy nem kívánt lelkek is csatlakoznak hozzájuk.

A szellemidézésnél hiába hívsz konkrét személyt, mindig fennáll a veszélye annak, hogy valaki mást idézel meg, ráadásul hívni könnyű, de elküldeni már nagyon nehéz lesz a szellemeket.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló