Ötrészes lesz a Legendás állatok és megfigyelésük



Tíz fontos dolog, amit nem árt tudnod a Legendás állatok és megfigyelésük: Grindelwald bűntettei című film megtekintése előtt.Kétévente jönnek az új részek: 2016-ban mutatták be a Legendás állatok és megfigyelésük első részét, majd 2018-ban, most érkezik a második rész. A tervek szerint a harmadik részt 2020. november 20-án mutatják be, majd 2022 novemberében és végül 2024 novemberében érkezik a negyedik és ötödik rész.

J.K. Rowling nem elégszik meg egy trilógiával: A franchise alapját egy bő százoldalas tankönyv adja, ám Rowling egy ennél sokkal nagyobb történetet szeretne elmesélni, amihez még a trilógia is kevés lenne, ezért az első résznél elmondta, hogy ötrészesre tervezi a Legendás állatok-sorozatot.

Harry Potter fiktív tankönyve csak a kiindulópont volt: Habár Rowling tényleg írt egy Legendás állatok és megfigyelésük című könyvet, annak mégis csak a címe azonos a 2016-ban bemutatott filmmel.

Mindenki visszatér - még az is, akit halottnak hittünk: A Legendás állatok és megfigyelésük második részének előzeteséből kiderült, hogy az első részben látott szereplők visszatérnek. Még Credence (Ezra Miller) is, pedig nagyon úgy nézett ki, hogy ő meghalt az első rész végén.

Nagini több egyszerű kígyónál: Voldemort hűséges óriáskígyójáról kiderült, hogy régebben olyan ember volt, aki egy örökletes vérátok miatt lassan szörnyeteggé változott.

Két évtizedet ölel fel a történet: A Legendás állatok és megfigyelésük első része 1926-ban játszódott, míg a Grindelwald bűntettei egy évvel később veszi fel a fonalat. A harmadik résztől azonban várhatóan felgyorsulnak az események, mert összesen 19 évet kellene felölelnie az öt filmnek.

Színre lép Voldemort nagy elődje: A Legendás állatok és megfigyelésük második részében megismerhetjük Gellert Grindelwaldot (Johnny Depp), azt a gonosz varázslót, aki rabigába akarja hajtani a muglikat.

Több európai nagyvárost is meg fogunk járni: A tervek szerint minden rész más nagyvárosban fog játszódni. A producer David Heyman szerint ennek egyik oka az, hogy a nézők megismerjék a nemzetközi varázsvilágot, valamint szeretnék bemutatni a háború előtti közhangulatot.

Dumbledore szexualitása is terítékre kerülhet: Mivel a Legendás állatok és megfigyelésük második részében terítékre kerül Dumbledore és Grindelwald múltja, ezért Dumbledore szexualitásának kérdése is szerepet kap, hiszen részben annak köszönhető, hogy a gonosz varázsló ilyen nagy hatalmat szerez, hogy Dumbledore nem akar vele szembeszállni a gyengéd érzelmei miatt.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora teret kap Dumbledore szexualitása a filmekben, de Yates azt nyilatkozta, hogy a Grindelwald bűntetteiben nem fogják nyíltan kimondani. Akik azonban majd figyelnek a jelekre, azok biztos, hogy el fognak csípni néhány utalást.

Szerelmi háromszög a láthatáron: Ahogy a történet egyre nagyobb ívet kap, úgy jelennek meg az újabb és újabb szereplők, köztük a fiatal Dumbledore (Jude Law), Göthe plátói szerelme, Leta Lestrange (Zoë Kravitz), valamint az ő vőlegénye, a háborús hős Theseus Salmander (Callum Turner).

Theseus Göthe bátyja, aki a fivére nagy szerelmét készül feleségül venni. Mivel korábban Yates romantikus szálra tett utalást a párizsi helyszínnel kapcsolatban, ezért valószínű, hogy erről a szerelmi háromszögről lesz szó.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló