Spirituális bántalmazással szereznek új tagokat a szekták



Manipulációs technikák, amelyekkel a szekták beszippantják a potenciális jelölteket.Ahogy van fizikai és szóbeli, úgy létezik spirituális bántalmazás is, amivel leginkább a szekták élnek azért, hogy különféle manipulációs eszközökkel magukhoz csábítsák a potenciális jelölteket. Íme néhány ilyen trükk!

Mindig karizmatikus vezetőjük van: Ha egy szekta jól akar működni, akkor kell egy karizmatikus, különleges vezető. Ilyen volt a a hírhedt szektavezér, Jim Jones, aki megalapított a People’s Temple szervezetet, ami a valaha látott legnagyobb csoportos öngyilkosságot követte el 1978-ban, amikor 909 ember halt meg ciánmérgezésben.

Egy másik szektavezér David Koresht, aki 82 embert vett rá a halálra. Marshall Applewhite 38 emberbe beszélte bele, hogy ölje meg magát. A megfelelő szektavezér minden porcikájával elkötelezi magát a szervezetnek, és kiszolgálja a pszichés szükségleteket, amik lehetnek érzelmiek, anyagiak, vagy pénzügyiek.

Ki kell választaniuk a tökéletes alanyt: Talán azt gondolod, hogy a szekták csak a gyenge és sérülékeny embereket keresik, ám ez csak bizonyos esetekben igaz, mert jellemzőbb, hogy a legtöbb szekta a határozott embereket próbálja beszervezni.

A szekták valójában nem akarnak olyan tagokat, akik kiszámíthatatlanok és nincs jövedelmük. Ők inkább olyan embereket keresnek, amik megkérdőjelezik az életüket. A legnagyobb baj ebben az, hogy minél okosabb és egészségesebb valaki, annál könnyebb hirtelen átvenni felette az irányítást.

Szeretet-bomba: Ki ne vágyna arra, hogy szeressék, törődjenek vele és dicsérjék? Erre az alapvető emberi szükségre játszik rá a szekta akkor, amikor a tagjai figyelemmel, szeretettel, gondoskodással, felmagasztalással manipulálják az új kiszemeltet. A cél az, hogy az új tagok különlegesnek érezzék magukat, és eljussanak arra a pontra, hogy a szektát lássák erre az egyetlen lehetőségnek.

Legyenek szabályok és kontroll: Csak annak lehet szektája, aki szigorú szabályokat ír elő a tagoknak, ha pedig valaki megszegi ezeket a regulákat, akkor annak legyenek súlyos következményei.

Karen Wanijico 17 évesen csatlakozott egy vallásos szektához, ahol azt parancsolták neki, hogy hagyja el a családját és csatlakozzon a szektához. Fenyegetésül azt is közölték vele, hogy amennyiben ezt nem teszi meg, akkor az emberiségre hozza a világvégét. Wanjico elmondása szerint a szekta félelem és bűntudat keltéssel manipulálta őt.

Szeparáljuk el őket: Amikor a szekta kinézte a lehetséges új jelöltet, akkor valahogy el kell őt választani a családjától, barátaitól, ám ezt úgy kell elérni, hogy közben ne bizonytalanodjon el a potenciális jelölt. Ha a szervezet sok manipulál, akkor eléri, hogy az célszemély számára hamarosan a szekta jelentse az életét és az egyetlen lehetőségét.

Szívességet kérnek: Miután a szekta rendelkezik egy karizmatikus vezetővel, valamint kiválasztotta a potenciális tagokat, jöhetnek az apró szívességek, amit Benjamin Franklin Hatásnak neveznek.

Ez azt a történetet jelenti, amelyben Franklin azt kérte a riválisától, hogy adjon kölcsön neki egy könyvet, amit Franklin elolvasott és megköszönve visszaadott. Később a legjobb barátok lettek. Ez is azt bizonyítja, hogy az elménkben csak azoknak segítünk, akiket kedvelünk.

(Forrás: bizzarium.com)

Ajánló

Ajánló