Vörös óriássá változhat a NapSúlyos és kudarcba fulladt világvége jóslatok.A Nap vörös óriássá változik: Nemrég terjedt el az a világvége jóslat, amely szerint hatmilliárd év múlva a Nap vörös óriássá fog átalakulni, azt követően, hogy minden hidrogént héliummá alakított. Ennek következményeként a Nap 3000-szer fényesebben fog ragyogni és a Föld mostani méretének 20-szorosára fog tágulni, a sugárzása pedig erodálni fogja az olyan bolygókat, mint például a Szaturnusz és a Jupiter.

Ha a Föld marad a pályáján, akkor ki lesz szolgáltatva a napsugárzásnak. Egyes tudósok szerint a Nap tágulása után fehér törpévé csökken majd. Mások viszont azon a véleményen vannak, hogy a Nap folyamatosan távolodik a Földtől, aminek következményeként véget ér az általunk ismer élet.

Leedsi próféta tyúk: Ez a világvége jóslat egy tyúktól származik, aki 1806-ban Leedsben tojt egy „Krisztus jön” feliratú tojást. A jelenség vallási őrülethez vezetett Leedsben, ahol sokan elmentek a tyúkhoz, hogy a saját szemükkel lássák a tojást, és megtérjenek Jézus eljövetelére készülve.

Idővel az embere rájöttek, hogy a tyúk nem tojik próféciákat, és az egész csalás, ugyanis valójában az állat gazdája, Mary Bateman írta tintával a tojásra a jóslatot, majd visszatette a tyúkba, hogy az újra kitojja.

Shoko Asahara világvége jóslatai: A világvége várásánál jobb, ha magad teremted meg azt. Így gondolhatta Shoko Asahara, igazi nevén Chizuo Matsumoto is 1995-ben. A japán világvége próféta azután vált kultikus vezetővé, hogy letartóztatták hamis kínai gyógymódok árusításáért.

Asahara 1984-ban nyitott egy jógastúdiót, ahol követőket kezdett gyűjteni, és azzal hitegette őket, hogy képes levitálni, valamint megvilágosodott. 1987-ben megalapította az Aum Shinrikyo vallást, amit egy japán szóról nevezett el, aminek a jelentése „legfelsőbb igazság”.

A becslések szerint Japánban 10 000, Oroszországban 40 000 követője volt a vallásnak, néhányan közülük pedig indultak a japán parlamenti választásokon 1990-ben. Ahogy egyre népszerűvé vált a vallás, úgy nőtt Asahara felsőbbrendűsége és istenkomplexusa.

A vallási vezető arra biztatta a híveit, hogy igyanak vért és fürdővizet, hogy ezzel megmentsék magukat a világvégétől, ami szerinte 1997 és 2000 között fog bekövetkezni, méghozzá gázmérgezés formájában.

Az Aum Shinrikyo néhány követője azonban úgy döntött, hogy nem várja meg az elkerülhetetlent, hanem inkább a saját kezébe veszi a sorsát, ezért 1995. március 20-án megteremtették az apokalipszist, méghozzá úgy, hogy felszálltak öt vonatra, ahol 12 emberrel végzett a mérgező szaringáz, 5500-an pedig megsérültek. A japán hatóság később letartóztatta Aszaharát, akit 2004 februárjában halálra ítéltek.

Halley-üstökös: Tudományos tény, hogy a Halley-üstökös egy 76 évente látható égi jelenség, tehát nincs benne semmi földönkívüli, természetfeletti és a világvégét sem hozza el. Az emberek azonban ezt régen nem tudták, vagy ha tudták, akkor nem hitték el, ezért sokan rettegni kezdtek, amikor a csillagászok bejelentették, hogy 1910-ben látható lesz az égbolton.

A Halley-üstökössel kapcsolatban az feltételezés vezetett világvége-jóslatokhoz, amely szerint a farka mérgező ciángázt tartalmazott. A tömeghisztérián csak rontott a média, ugyanis ijesztő szalagcímek jelentek meg arról, hogy az üstökös mérgező farka elhozza a világvégét.

Az emberek úgy döntöttek, hogy nem mennek dolgozni és inkább otthon maradnak, hogy ott találjanak menedéket az üstökös elől. Ahogy közeledett a világvégének kikiáltott dátum, a pánikba esett emberek úgy kezdték törülközőkkel és papírokkal betakarni az ablakokat, szellőzőket és kulcslyukakat, nehogy a mérgező gáz beszivárogjon az otthonukba.

Akik nem hittek a világvége jóslatokban, azok csendben figyelték az eget az éjszaka, míg mások „Üstökös-bulikat” tartottak a háztetőkön, hogy emlékezetessé tegyék az éjszakát. Mondani sem kell, hogy ők jártak jobban, hiszen szemtanúi lehettek egy ritkán látható égi jelenségnek.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló