Lesz Stan Lee-cameo a Pókember: Irány a Pókverzumban



Fontos információk a Marvel animációs filmjéről.Stan Lee-cameo: Hazánkban csak jövőre mutatják be a Rontó Ralph folytatását, emiatt a magyar nézők a Pókember: Irány a Pókverzumban láthatnak először Stan Lee-cameót a Marvel legendás alakja halála óta.

Valószínűleg nem ez lesz az egyetlen olyan alkotás, amiben Lee felbukkan, ugyanis egészen biztos, hogy a Marvel Kapitányban, a Bosszúállók: Végjátékban és a Pókember 2-ben is lesz Lee-cameo.

Meglehetősen furcsa hálószövők érkeznek a különböző univerzumokból: A Pókember: Irány a Pókverzum főszereplője Miles Morales, de ez nem jelenti azt, hogy Peter Parker. Az animációs filmben Peter (Jake Johnson) már nem középiskolás, hanem egy negyvenes éveiben járó férfi, aki fiatal szuperhősből kiégett mentorként veszi szárnyai alá Milest, hogy kiképezze és felkészítse azokra a nehéz döntésekre, amiket majd meg kell hoznia, mint szuperhős.

Peter mellett rengeteg más szuperhős is megjelenik a filmben. Ők mind egy másik univerzumból érkeznek. A karakterek között ott lesz a radioaktív pók által megcsípett Gwen Stacy, azaz Spider-Gwen (Hailee Steinfeld); a harmincas évek gazdasági válságának sötét világából érkező Spider-Man Noir (Nicolas Cage); a kilencéves Peni Parker (Kimiko Glenn) és a félig pók, félig malac Spider-Ham (John Mulaney).

Az alkotók elmondták, hogy a különböző Pókemberek nem kizárólag a nézők megmosolyogtatására és rajongói igények kiszolgálására érkeznek, hanem egy univerzális üzenetet is megfogalmaztak velük, ami a „nem én vagyok az egyetlen” ötletből született.

Nem Peter Parker a főhős: Sok nézőnek Peter Parker jut az eszébe, ha Pókemberről van szó, ám ebben az animációs filmben nem ő a hálószövő, hanem Miles Morales (Shameik Moore), aki nem ismeretlen a képregényrajongók körében.

A Puerto-Ricói és afroamerikai származású brooklyni tinédzser 2011-ben jelent meg a képregényekben, egyfajta válaszul arra, hogy 2008-ban Barack Obama lett az Egyesült Államok elnöke.

A Brian Michael Bendis és Sara Pichelli által alkotott Miles Morales nem része a mainstream Marvel-kánonnak, hanem az azzal párhuzamosan létező Ultimate Universe tagja. A karakter kinézetét Donald Glover, az elmúlt évek egyik legnépszerűbb színésze/zenésze/forgatókönyvírója/komikusa ihlette.

Szimba szinkronhangja még 2010-ben kampányolt a Twitteren azért, hogy Pókember szerepét afroamerikai színész kapja, ám akkor Andrew Garfieldot választották. Később a színész Pókember pizsamában jelent meg a Community egyik epizódjában, egyfajta kikacsintásként a követőinek.

A képregény megjelenésének idején Brian Michael Bendis elárulta, hogy ennek az epizódnak nagy szerepe volt Morales külsejének megalkotásában.

Velük kell megküzdenie a hőseinknek: Az animáció filmben hat Pókember szerepel, az előzetesek alapján pedig úgy fest, hogy mindegyik hálószövőre jut egy gonosz, kezdve a korrupt üzletemberrel, Kingpinnel, azaz a Vezérrel (Liev Schreiber), aki összezagyválja az univerzumokat.

Mellette megjelenik Zöld Manó, Doktor Oktopusz, Prowler, Scorpion, a filmből pedig kiderül, hogy még kik. Az előzetesekben látottak alapján minden ellenség külseje ugyanolyan, mint az Ultimate Comics-sorozatban.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló