Minden, amit tudni kell az Aquaman filmről



Fontos információk a DC Moziverzum legújabb tagjáról.Egy hamisítatlan királydráma: Aquaman története arról szól, hogy amennyiben Arthur szeretné elfoglalni Atlantisz trónját, akkor valahogy le kell győznie a nála sokkal tapasztaltabb, erősebb és ügyesebb fivérét. Ebben lehet segítségére egy ereklyére, amit előbb meg kell találnia.

Köznevetség tárgyát képező karakter újramárkázva: Aquaman távolról sem nevezhető a képregényvilág egyik legmenőbb hősének. A képregényekben és az animációs sorozatokban Atlantisz királya egy aranyszőke hajú, általában röhejes jelmezekbe feszítő, halak nyelvén beszélő, szürreális figura, akin a popkultúra már többször köszörülte a nyelvét.

A lesajnált Arthur Curry életébe azonban most reményt hozott Jason Momoa, Zack Snyder, James Wan.

Erős női karakterek: Az Aquaman esetében kijelenthető, hogy Atlanna királynő domináns, önálló karakter. Mera szintén rendelkezik saját képességekkel, valamint ügyesen kivágja magát a szorult helyzetekből. Arthur és ő egyenrangú társak, akik viccelődnek, flörtölnek egymással, a harcban pedig a legjobbat hozzák ki a másikból.

A szerelem: Az Aquaman szerelmi szála komoly hatással lesz a cselekményre. Itt azonban nem arra kell gondolni, hogy Arthur és Mera kapcsolata kap kiemelt szerepet, ugyanis a film prológusában Atlanna és Tom Curry találkozása látható. Ez a jelenet Arthur jellemfejlődése szempontjából fontos.

A rendező imádja a nyolcvanas évek kalandfilmjeit: Wan korábban kijelentette, hogy egy vérbeli kalandfilmet szeretne forgatni, amivel tiszteleghet az olyan példaképei előtt, mint Steven Spielberg vagy Peter Jackson. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy az Aquaman nem bővelkedik más műfaji elemekben is.

Ne számíts szuperhős-cameókra: Az Aquaman ott veszi fel a fonalat, ahol az Igazság Ligája elejtette, tehát Arthur már jó kapcsolatot ápol a bajtársaival, de ennek ellenére mégsem jelennek meg más szuperhősök a filmben.

Jason Momoa készen áll a kihívásra: Jason Momoa ilyen elragadtatással nyilatkozott a szerepéről még a nyáron:

„Emlékszem arra a napra, amikor Zack Snyder behívott az irodájába. Fantasztikus érzés, hogy a karakter most már mindenestül az enyém.”

Momoa elköteleződését az is jól tükrözi, hogy amellett, hogy állítólag álom a vele való munka, még kitalált egy szerinte nagyon ütős kezdőjelenetet a film második részéhez.

A film megpróbálja felhívni a figyelmet a környezetszennyezés súlyosságára: A gonoszok közül Orm nem csupán azért lesz érdekes, mert mindenképpen pokollá szeretné tenni a fivére életét, hanem azért is, mert a radikális világnézetének morális vonzata van.

Orm ugyanis nemcsak azért utálja az öcsét, mert ő is Atlantisz trónjának várományosa, hanem azért sem kedveli, mert a szárazföldről jött, Orm pedig szívből gyűlöli a szárazföld lakóit, akik hosszú ideje szennyezik a vizet, amiben él.

A gonoszok: Az Aquaman esetében rögtön két gonosszal kell szembenéznie a főhősnek. Az egyik Orm, míg a másik Fekete Manta, avagy polgári nevén David Kane, a bosszúéhes zsoldos, aki kíméletlen hajtóvadászatot folytat a hősök után.

James Wan merőben új irányba viszi majd el az Aquamant - és ezzel együtt a DC Moziverzumot is: A DC Moziverzum arculata eddig túl sötét és komor hangulatot árasztott, ezért ezen változtatni kellett.

A Wonder Woman már reményre adott okot, de nagyon úgy néz ki, hogy James Wan lesz az, akinek sikerül megreformálni a DC Moziverzumot, hiszen már az előzetesben is szemkápráztató színekben jelent meg Atlantisz és a felszíni egzotikus világ.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló