Karácsonyi filmek, amiket inkább ne nézz meg!



Jobban jársz, ha nem pazarlod az idődet az Elves, a Diótörő 3D vagy például a Muszklimikulás című mozira.Karácsonyellenes boszorkányok náci törpékkel: Az Elves című horrorban minden szerepel, ami miatt egy film pocsék lehet, kezdve azzal, hogy a történetében egy párányi jó sincs. A játékidőt olyan őrültségekkel töltötték meg, mint a karácsonyellenes boszorkányok, neonáci tudósok, bizarr manó bábuk. A cselekmény arról szól, hogy hogyan lehet ötcentis náci törpéket létrehozni egy szűzzel keresztezve. Az Elves karakterei egytől egyik nevetségesek.

Csajkovszkij háromdében: A Diótörő 3D ötlete jó lehetett, de a megvalósítás valahol félrement, mert a végeredmény egy katasztrófával ér fel. A film hangneme egészen furcsa, mert valahol a háborús és idilli családi film közé esik, miközben patkányszerű lények jelennek meg náci uniformisba öltözve. Ez a gyalázat nem véletlenül áll 0 százalékon a Rotten Tomatoeson.

Azok a bugyuta vígjátékok: A Karácsonyi történet esetében az első rész egy remek, klasszikus amerikai vígjátékként vonult be a filmezés történelemkönyvébe, de a második rész esetében elég csak az előzetest megnézni ahhoz, hogy a jóérzésű ember gyomra felforduljon.

A borzalmas folytatásban nyoma sincs az 1983-as első rész fekete humorának, ami kitűnő szórakozást nyújtott, de helyette tisztátalanságot és hitványságot kap a néző. A második rész tulajdonképpen az első rész trehány újrajátszása, aminek se eleje, se vége.

Ennek a bekezdésnek nem lehet címet adni: Ha valakitől a Muszklimikulás című filmet kapod ajándékba, akkor elég ránézni a borítóra, hogy rájöjj, ez egy kedves Mikulásról szóló történet, amiben a Télapó egyben a karácsony védelmezője a hatvan centi átmérőjű tricepszével.

Ez azonban csak a jéghegy csúcsa! A film további furcsaságai közé tartozik például az, hogy a főszereplő egy milliomos, aki a fejre esése után kitalálja, hogy Télapó szeretne lenni. Egy másik milliomos képzett feltaláló, aki egy olyan egységet vezet, amelynek tagjai olyan szuperképességekkel rendelkeznek, mint az elektromos kéz, vagy bűzös gázok kibocsátása.

Ennek a milliomosnak a célja az, hogy megkaparintsa a lila kristályt egy árvaház alatti katakombából. Mila Kunis valószínűleg ma már nem büszke arra, hogy 13 évesen ebben a filmben szerepelt.

Demagóg keresztény karácsonyi film: Sok karácsonyi filmről elmondható, hogy túlzásba viszik a hittérítést. Erre kiváló példa a Last Ounce of Courage, ami mesterien bemutatja a demagóg keresztény karácsonyi filmek minden balgaságát.

A történet egyedi szemszögből, konzervatív dogmába csomagolva ismerheti meg a néző, aki szemtanúja lehet még némi értelmetlen őrültségnek is. A film annyira buta, hogy a legegyszerűbb elmével rendelkező néző is azonnal rájöhet, hogy milyen manipulációról van benne szó.

Last Ounce of Courage egy öreg veteránról szól, aki vissza akarja hozni a karácsonyt abba a kisvárosba, ahol valamiért betiltották az ünnepet. A film központi bonyodalma az, hogy vajon a főhős képes lesz-e a Jézus-felirattal ellátott keresztet felerősíteni az egyik kiemelt épület falára azért, hogy ezzel megmentse a világot a pusztulástól.

A film egy másik hajmeresztő jelenetében a veterán unokája beront egy boldog, ünnepi iskolai parádéra, ahol levetíti azt a videót, amit az apja Afganisztánból küldött. A felvételen a férfi boldog karácsonyt kíván, majd egy aknavető darabokra tépi. A videó végén mindenki állva tapsol. Te nem fogsz.

(Forrás: divany.hu)

Ajánló

Ajánló