Sarah Gray, a világ legtetováltabb doktornőjeA kollégái és a páciensei is elfogadják a testművészetért rajongó orvost, akinek akadtak már kellemetlen pillanatai a bőre miatt.A 30 éves Sarah Gray tisztában volt azzal, hogy az egészségügy egy hagyományosan konzervatív szakma, ahol valószínű, hogy a kollégái, páciensei eleinte nem fogják komolyan venni, ugyanis az ausztrál hölgy 16 éves kora óta rajong a testművészetért, aminek eredményeként rengeteg tetoválás látható rajta.

A világ „legtetováltabb doktornőjét” azonban kellemes meglepetésként érte, hogy az orvosi egyetemen sokan tisztában voltak azzal, hogy a tetoválásának semmi köze az agyi képességeihez. Dr. Gray környezetét nem a tetoválásai érdekelték, hanem azt értékelték, hogy a magatartása mindig pozitív, keményen dolgozik és elszánt, ráadásul a páciensek könnyebben megnyílnak neki, mint más orvosnak, mert a tetoválásait látva, megnő az önbizalmuk, és őszintébben beszélnek vele.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem éri kellemetlen, kínos helyzet a doktornőt. Egyszer levegőnek nézték, kerülték vele a szemkontaktust, amikor belépett egy előkelő cipőboltba. Dr. Gray ezt úgy fogta fel, hogy megspórolt ezer dollárt, amit cipőre költött volna.

Egy másik esetben a férjével ültek be egy tengerparti étterembe, ahol az üzletvezető közölte velük, hogy nem látják szívesen azokat, akiknek látható tetoválásuk van. Korábban dr. Grayt és a barátait ugyanezzel az indokkal tiltották ki egy kaszinóból, ahova akkor mentek, amikor egy testművészeti kiállításon vettek részt.

Az étteremben a doktornő szóvá tette, hogy tisztességtelen diszkrimináció csak a külsejük alapján megítélni másokat. Végül kiszolgálták őket. Az ausztrál nő azt is elmondta, hogy nagyon bántónak érzi, amikor „rossz embereknek”, „bandatagoknak„ nézik őket a színesre festett bőrük miatt.

Dr. Gray 16 évesen kezdett érdeklődni a testművészet iránt. Akkor csak egy-két kisebb műalkotást képzelt el a bőrére, de napjainkra gyarapodott a testét beborító tetoválások száma. Önmagáról azt gondolja, hogy egyfajta „műgyűjtő”, aki a bőrén viseli a képzőművészeti alkotásokat, és nem a falra akasztja azokat.

A doktornőnek rendkívül türelmes és nagy a tűrőképessége, ha tetoválásról van szó, mert 12 órát is hajlandó egy helyben ülni azért, hogy egyszerre elkészüljön az új tetkója. Ez nem jelenti azonban azt, hogy mazochista, mert a fájdalmat nem élvezi, de az örömmel tölti el, hogy a szeme előtt születik meg a tetoválás.

Dr. Gray úgy véli, hogy azok, akik függőnek nevezik, tévednek, mert meglátása szerint, aki az első tetoválás után újabbakat akar, az arra vágyik, hogy a bőrén is megmutassa a személyiségét. Személy szerint neki a tetováltatás segít elfogadni a testét.

A doktornő már több, mint 300 órát töltött azzal, hogy tetoválják, néhány minta pedig már összefüggő egészet alkot, és a nő életének fontos pillanatainak, vonzódásainak állít emléket. Ilyen jelkép a Las Vegasban tartott esküvője, az emberi csontvázak iránti érdeklődése, vagy a sajtszeretete.

A testművészet azért is fontos a számára, mert emiatt ismerte meg a későbbi férjét, ráadásul az egész világon vannak barátai, sokaknak jó példát mutat az előítéletek ellen. Dr. Gray korábban megnyerte az Ausztrália és az Új-Zéland tetovált szépségkirálynő választást, a közelmúltban pedig megszerezte a szakvizsgáját, és ortopéd sebész lesz.

A doktornő bízik abban, hogy a választott pályájával megmutathatja az embereknek, hogy ne a külső alapján ítéljenek meg másokat.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló