Élethű viaszfigurákkal mutatják be a kalózokat TihanybanBelföldi és külföldi helyek, ahol nem felejtették el a leghíresebb tengeri haramiákat.A Disney mindenkit megdöbbentett azzal, hogy Johnny Depp többé nem lesz Jack Sparrow kapitány A Karib-tenger kalózai filmsorozatban. Az, hogy ezek után mennyire fogja érdekelni a nézőket a franchise, egyelőre nem lehet tudni, ám azok, akiket vonz a kalózok történelme, több belföldi és külföldi helyre is elutazhatnak.

Íme néhány hely, ahol máig őrzik és ápolják a kalózok múltját!

Tihanyi Kalózmúzeum: Ha szeretnél egy kicsit többet megtudni a kalózokról, de azért annyira nem, hogy átutazd ezért a fél világot, és inkább itthon maradnál, akkor kirándulj el Tihany központjáig, mert ott találkozhatsz Sir Francis Drake, Anna Bonney, Feketeszakáll és sok más híres kalóz élethű viaszfigurájával, valamint megtekintheted a korabeli fegyvereket, zászlókat, pénzérméket és azokat a helyeket, ahol akkoriban éltek.

Talizmán kalózhajó: Ha szeretnél kalózhajózni, de ezért nem utaznál például Tunéziába, akkor a Balatonon közlekedő élményhajó is megfelelhet a célnak, ám itt elsősorban a gyerekek fogják jól érezni magukat, ugyanis igazi kalózzá válhatnak, Jack Sparrow kapitány segítségével.

A Talizmánon lehetőség van a kormányzásra, kalózos koccintásra, kardozásra, kincskeresésre és palackposta készítésre. Az előadásba a felnőttek is becsatlakozhatnak.

Észak-Karolina: Ahogy fentebb már szó volt volt róla, a kalózok történelmének egyik legmeghatározóbb alakja Feketeszakáll volt, aki eredetileg New Providence-ből indult portyázni a legénységével, de onnan átköltözött Észak-Karolinába, ahol később a Virginia kormányzója által küldött csapatok megölték.

Észak-Karolina a mai napig nem feledte a kalózkapitányt, hiszen turistacsalogatóként használja az emlékét. A környék tele van Feketeszakállra utaló látnivalókkal, múzeumokkal, de egy emlékház is található itt, ami bemutatja a kalóz kalandokkal teli életét.

Port-Royal: Ha a kalózok annyira nem is érdekelnek, hogy jobban utánanézz a múltjuknak, de láttad a Karib-tenger kalózai bármelyik részét, akkor biztos, hogy tudod, hogy a jamaicai Port Royal a kalózok aranykora előtt a tengeri haramiák központja volt, ahol hatalmas tivornyákat rendeztek.

A történelmi feljegyzések szerint volt olyan korszaka, amikor a városban minden 10 emberre jutott egy ivó. Port Royal egy igazi bűnös helynek számított 1692-ig, ám akkor mindennek véget vetett egy szörnyű földrengés, aminek következtében szó szerint elnyelte a föld. Napjainkban Port Royal a víz alatti régészet egyik legjelentősebb helyszíne.

Nassau: Ha kalózokról esik szó, akkor az egyik leggyakrabban hallott név a Feketeszakáll kapitányé, ami nem véletlen, hiszen tényleg ő volt az egyik leghíresebb kalóz, aki Benjamin Horningold legénységének tagjaként kezdte a pályafutását.

Napjainkban a csodálatos Nassau a Bahama-szigetek fővárosa, és a turisták egyik közkedvelt nyaralóhelye, ám ez nem volt mindig így, hiszen az 1700-as években még kalózhajók vitorlái festették feketére partot. Az egykori kalóztanyán ma kalózmúzeumban bővítheted a tudásodat.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló