Ismerj meg néhány érdekes részletet Marvel Kapitányról!



Ezeket a dolgokat talán te sem tudod a Marvel első női főhőséről.Nem véletlenül titkolták el Jude Law karakterének a kilétét: A Marvel sokáig és szándékosan titkolta, hogy Jude Law kit fog játszani a filmben. Később annyi kiderült, hogy a színész egy Kree harcost alakít, aki egyfajta mentorszerepet tölt be Carol Danvers életében. Ebből többen arra következtettek, hogy ő lesz Mar-Vell, aki azért fontos szereplő, mert az ő DNS-e változtatta át a nőt félig Kree-vé.

Ugyanakkor a Marvel Kapitány előzményeivel foglalkozó könyv, és néhány játék szerint, a színész Yon-Roggot kelti életre. Yon-Rogg szintén Kree katona, de Mar-Vell ellensége.

A Marvel szándékosan karakterközpontú rendezőkre bízta a filmet: A Marvel mindig odafigyel arra, hogy független filmes rendezőket kérjen fel a legújabb szuperhősös film megalkotására. A Marvel Kapitány esetében az a Ryan Fleck és Anna Boden kapta a munkát.

A rendezőpáros eddig nem a nagyszabású blockbusterekben, hanem a karakterdrámákban szerzett jártasságot, éppen ezért a stúdió úgy gondolta, hogy ők lelkiismeretesen bánnak majd a karakterrel, akiről Fleck azt mondta, hogy Carol nem tökéletes szuperhős, hiszen sok ütést kap, sokat hibázik, de épen ezért szeretik.

Míg a karakterábrázolással nem akadt problémája a rendezőpárosnak, addig a képregényfilmekre jellemző CGI és VFX technológiák használata már új kihívást jelentett a számukra, ám ez is csak jót tett a Marvel Kapitánynak, hiszen így nem egy átlagos képregényfilm született, hanem inkább az épített díszletek dominálnak benne.

A film legnagyobb sztárja egy macska: Az eddigi promóciós anyagokban is kiemelt szerepet kapott Goose, Carol macskája, aki a képregényekben Chewie néven szerepel, és távolról sem egy átlagos cicus, ugyanis a Flerken, egy igencsak veszélyes földönkívüli faj tagja.

Samuel L. Jackson elárulta, hogy a felvételek között sok időt töltött a macskával, akivel Brie Larson nem tudott hasonló kapcsolatot kiépíteni, mert allergiás a macskaszőrre.

Hivatalosan is ő a Marvel Moziverzum legerősebb szuperhőse: Carol Danvers egy eleve jó képességekkel megáldott pilótából válik szupererős harcossá, akinek génállományába akkor kerül a földönkívüli Kree faj DNS-ből, amikor baleset éri. Az idegen DNS hatására különleges képességekre tesz szert.

Amellett, hogy a fizikális ereje megsokszorozódik, még repülni is tud, elnyeli a kozmikus- és egyéb energiafajtákat, amiket sugárnyalábként lőhet ki az ellenségeire. A különleges képességei mellett ellenére folyamatosan képzi is magát, és tagja Starforce-nak, ami a Kree katonaság elit alakulata. Mindezek után nem csoda, hogy Kevin Feige kijelentette, hogy Marvel Kapitány a Marvel moziverzum legerősebb szuperhőse.

A legfeministább képregényeket vették alapul: Marvel Kapitány rengeteg képregényben szerepelt, ezért el kellett dönteni, hogy melyik történeteket használják fel a filmhez. Carol Danvers 2012-ben, Kelly Sue DeConnick és Dexter Soy képregényeibe, változott Marvel kapitánnyá.

Anna Boden elmondta, hogy Marvel Kapitány egy olyan hősnő, aki vicces, merész, olykor felelőtlen, vagyis minden megvan benne, amitől emberi és szerethető lesz. Schwartz szerint Marvel Kapitány „szemtelenül feminista”, ezt pedig mindenképpen át akarták ültetni a filmbe.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló