Megbukott képregényadaptációk



Nem kelhet életre minden Marvel szuperhős.Amazon: A védőügyvédi háttere miatt Jennifer Walters majdnem megjelent a „Hulk a bíróságon” című tévéfilmben, de végül kiírták, hogy egy önálló Amazon sorozaton kezdjenek el vele dolgozni, ám ennek már a terve is darabokra hullott.

Penge 4.: Az első két részt imádták a nézők, de a Penge harmadik részével már mellélőttek a készítők. Ennek ellenére már tervezték a negyedik részt, amiben Penge egy vámpír apokalipszisben találta volna magát. A Penge 4. végül nem valósult meg, mert Wesley Snipes és David S. Goyer forgatókönyvíró sehogy sem értett egyet a franchise jövőjét illetően.

Fantasztikus Négyes 3.: Az első két rész jól teljesített a mozipénztáraknál, ám a fogadtatás, különösen a második rész esetében, annyira megosztó volt, hogy a Fox úgy döntött, hogy újraindítja a franchise-t, ami hiba volt.

Az eredeti filmsorozat harmadik része viszont egészen érdekesnek ígérkezett, hiszen a készítők szerették volna bemutatni Reed és Sue fiát, Franklint, a rendező pedig Fekete Párduc behozatalát ígérte.

Kárelhárítási Hivatal sorozat: A képregényadaptációk sikere láttán a Marvel úgy döntött, hogy a kevésbé ismert karaktereknek is ad esélyt az élőszereplős karrierre. A Marvel Television 2015-ben bízta meg Ben Karlint azzal, hogy készítsen egy vígjáték sorozatot az ABC-re.

A széria középpontjába a „Kárelhárítási Hivatal” (Damage Control) állt volna. A hivatalban egyszerű emberek dolgoztak volna azon, hogy rendet rakjanak a szuperhősök által leamortizált városokban. A sorozatról azóta sincs hír, és valószínű, hogy nem is lesz, hiszen a DC hasonló próbálkozása, a „Powerless” csúfosan megbukott néhány epizód után.

Daredevil sorozat: Napjainkban a Marvel és a Netflix életre keltette a Daredevil sorozatot amiben Charlie Cox játssza a főszerepet. Látva a mostani szériát, nehéz elképzelni, hogy már a '80-as években is terveztek egy Daredevil sorozatot, amiből nem lett semmi.

Hihetetlen Hulk sorozat: A Bosszúállók első részének előkészületei idején, amikor Mark Ruffalo átvette Hulk szerepét Edward Nortontól, akkor úgy tűnt, hogy Guillermo del Toro íróként és rendezőként megalkotja a Hihetetlen Hulk sorozatot, de az ABC inkább A S.H.I.E.L.D. ügynökei sorozatot rendelte be.

Fekete Özvegy sorozat: A Vasember 2. óta kampányolnak a rajongók azért, hogy Fekete Özvegy saját filmet kapjon. A legújabb hírek szerint van arra esély, hogy megkapják a vágyott mozit, ám 1975-ben már volt arról szó, hogy Fekete Özvegy tévésorozatot kap, ám a terv egyik tévéhálózatnak sem kellett.

Baljós Hatos: „A csodálatos Pókember” franchise 2013-ban jelentette be, hogy tervezik a film harmadik és negyedik részét, valamint 2016-ban moziba küldenének egy önálló filmet, aminek középpontjába a Baljós Hatos állna, a rendezői széket pedig Drew Goddard foglalhatta volna el. A Baljós Hatosból azonban nem lett semmi, köszönhetően annak, hogy A csodálatos Pókember 2. anyagi és kritikai kudarcnak bizonyult.

Vasököl: A 2000-es évek elején a Marvel egy Vasököl-filmet is tervezett, amiben a főszerepet Ray Park, a rendezői széket Kirk Wong kapta volna. A film előkészületei során Wong ismeretlen okokból elhagyta a produkciót. Wong helyére Steve Carr érkezett, de a filmet már így sem lehetett megmenteni.

(Forrás: marvelmagyarorszag.blog.hu)

Ajánló

Ajánló