Tavaszi olvasmányok



Nyolc könyv, amit érdemes beszerezni az évszakban.Múlt idő - Lee Child: Az egykori katonai rendőr, Jack Reacher útnak indul, hogy kiderítse a származását. Reachertől nem messze, ugyanekkor lerobban egy autó, amiben két fiatal kanadai ül, akik úgy döntenek, hogy amíg nem sikerül orvosolniuk a technikai hibát, addig kivesznek egy szobát a fák között megbújó motelban.

Reacher megdöbbentő dologra jön rá, a két fiatal pedig egy mesteri hazugsághálóban találja magát. A külön szálon futó cselekmények egy ponton összeérnek.

Harry Potter és az elátkozott gyermek - J.K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne: Harry Potter a Mágiaügyi Minisztérium kimerült alkalmazottjaként és három iskoláskorú gyermek apjaként kell helyt állnia, miközben a fiának, Albusnak meg kell birkóznia a nehéz családi örökséggel. Amikor a múlt és a jelen összeér, akkor Harry és Albus rájön, hogy a sötétség néha a legváratlanabb helyről érkezik.

Első látásra - Nicholas Sparks: A várhatóan március 26-án megjelenő regény főszereplője Jeremy Marsh arra kényszerül, hogy eldöntse, otthagyja-e a biztos állását és egzisztenciáját, hogy kövesse a szerelmét az isten háta mögött kisvárosba, vagy inkább marad a megszokott, kényelmes életénél.

A férfi végül megkéri Lexie kezét. A fiatalok lázasan készülnek az esküvőre, boldogan várják az első gyermeküket, ám a tökéletes idillnek egy Jeremynek címzett névtelen levél vet véget.

Változtass meg bárkit - Dr. David J. Lieberman: Ebben a kiadványban olyan pszichológiai eszközökkel ismerkedhetsz meg, amelyek alkalmazásával képessé válhatsz arra, hogy gyorsan megváltoztasd bárki viselkedését. Lieberman hatalmas tudással rendelkezik az olyan egyszerű viselkedési stratégiák terén, amelyek mindig működnek, a módszereit pedig az FBI is alkalmazz.

Gyalázat és szenvedély (Gyalázat sorozat 2.) – Borsa Brown: Az áprilisban megjelenő regény főszereplője Dorothy Miller, a fiatal, lázadó amish lány, akit a vétkei miatt elküldenek Pennsylvaniába, egy sokkal szigorúbb közösségbe.

Dorothy nehezen viseli a kemény szabályokat, arról pedig fogalma sincs, hogy az ördög és a pokol lakozik az új közösségében. Eközben az üzletember Gregory Hamilton a saját démonjaival küzd, mégis próbálja visszavinni a megszokott környezetébe a lányt, akinek összezavarta az életét.

A végtelen éjszaka városa - Douglas Preston - Lincoln Child: Amikor Grace Ozmian váratlanul eltűnik New Yorkban, akkor a rendőrség eleinte arra gyanakszik, hogy a gyönyörű, elkényeztetett milliárdoscsemete csak egy vad partiból nem találta meg a hazafelé vezető utat.

Nem sokkal később egy elhagyatott ipartelepen megtalálják Grace, fej nélküli, holttestét. A rendőrségnél Vincent D'Agosta hadnagy kapja az ügyet, az FBI pedig A. X. L. Pendergast különleges ügynököt állítja rá az esetre. Hamarosan még több fejetlen holttest kerül elő.

Öld meg az Atyát - Sandrone Dazieri: A várhatóan április elsején megjelentő, sötét és lenyűgöző történet főszereplője Dante Torre, aki gyerekként tizenegy évig egy Atya nevű emberrabló fogságában élt, ám egy nap sikerül megszöknie.

A felnőtt Dante a rendőrségen dolgozik, ahol unortodox módszerekkel, de zseniálisan oldja meg az ügyeket. Amikor egy gyerek hasonló körülmények között tűnik el, mint anno Dante, akkor a bizonyítékok arra mutatnak, hogy az Atya visszatért.

A fiú, aki követte az apját Auschwitzba - Jeremy Dronfield: A március végén megjelenő, igaz történeten alapuló, megható könyv egy apáról és fiáról szól, akik szeretnének együtt maradni, és próbálják túlélni a Holocaustot.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló