Meglepő tények Harry Potterről



Huszonöt érdekesség a népszerű történet hőseiről.1. A Roxforti csata után Hermiona a Mágiaügyi Minisztériumban dolgozott, ahol a törpék és más mágikus lények jogaiért harcolt. Később a Varázsbűn-üldözési Főosztályra ment.

2. Harry az Auror Parancsnokság, majd az egész Varázsbűn-üldözési Főosztály vezetője lett. Néha sötét varázslatok kivédése órát tartott a Roxfortban.

3. A fiatal McGalagony tehetséges kviddicsező volt, de egy komolyabb sérülés miatt abbahagyta a sportot.

4. A fiatal Minerva McGalagony plátói szerelembe esett egy mugli iránt, de Londonba költözött és a Varázsbűn-üldözési Főosztályon dolgozott.

5. A csokibéka kártyák közé bekerültek a Harry, Ron és Hermione. Ron ezt élete legnagyobb sikerének érzi.

6. Luna Lovegood biológus lett, majd Rolf Scamander felesége lett. Rolf nagyapja Göthe Salmander, a Legendás állatok és megfigyelésük főszereplője.

7. Roxfort mottója a „Draco dormiens nunquam titillandus”, vagyis „sose piszkálj egy alvó sárkányt”.

8. Angelina Johnson és George Weasley összeházasodott. A gyerekeik Fred és a Roxanne.

9. Ron otthagyta a minisztériumot, és csatlakozott a bátyához, George-hoz, hogy együtt vezessék a sikeres Weasley Varázsvicc Vállalatot.

10. Ron apja a 6-2-4-4-2 biztonsági kódot ütötte be a Mágiaügyi Minisztériumban. A telefon billentyűzetén ez a Magic, azaz a Varázslat betűzése.

11. A Roxfort után Ginny Weasley profi kviddics játékos volt. Amikor megszületett a Harryvel közös fia, akkor a Reggeli Próféta sportrovatának szerkesztőjeként dolgozott.

12. Harry és Ginny a gyerekeiket Harry szülei után nevezte el Lilynek és Jamesnek. Az Albus Dumbledore, Sirius Black, Perselus Piton és Luna Lovegood neveket is megkapták a csemeték.

13. Az írónő kicsit önmagáról mintázta Hermione alakját. Például mind a kettejük kedvenc állata a vidra.

14. J. K. Rowling a kémiatanára alapján alakította ki Piton professzort.

15. Draco Malfoy apja azt akarta, hogy a fia a Durmstrangba járjon, de a fiú anyja nem akarta, hogy ennyire távol legyen tőle Draco.

16. Harry és Ron aurorok lettek és megreformálták az Auror Parancsnokságot.

17. Harry és Ron is július 31-én született.

18. Voldemort 71 évesen halt meg a Roxforti csatában. Tom Denem 1926. december 31-én született.

19. George és Fred Weasley április 1-jén jött a világra.

20. Stephen King az ötödik kötetről, a Főnix Rendjéről küldött kézzel írott levelet az Entertainment Weekly-nek. King szerint Dolores Umbridge a legjobb kitalált gonosz szereplő Hannibal Lecter után.

21. A fiatal Dumbledore szerelmes lett abba a Gellert Grindelwaldba, aki a leggonoszabb fekete mágus volt Voldemort előtt. J. K. Rowling a hetedik könyv megjelenése után elárulta, hogy Dumbledore meleg, de ezt direkt nem hangsúlyozta a könyvben.

22. Csak az európai boszorkányok és varázslók számára a legnépszerűbb sport a Kviddics. Amerikában a Quodpot a legismertebb játék, amiben egy robbanó labdát kell felhelyezni a kijelölt helyre, még az előtt, hogy felrobbanna.

23. Az esküvő után Londonba költözött Neville Longbottom és Hannah Abbott. Neville aurorként dolgozott, majd a Roxfort gyógynövénytan tanára lett. Hannah a Foltozott Üst új tulajdonosa és felszolgálója.

24. A King's Cross-i vasútállomás 7 és feledik vágányáról induló vonat az összes európai varázslóvárosba megáll.

25. J. K. Rowling depressziós lett az anyja halála után. Ezt az érzést dolgozta bele a dementorokba.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Ajánló

Ajánló