Soha nem létezett macska után követelt biztosítási pénzt Yevgeniy Samsonov



Gyors meggazdagodás helyett börtönbüntetést kaptak a csalók.Nehéz lenne pontosan megállapítani, hogy a biztosítókhoz benyújtott kárigények hány százaléka valós követelés, és mennyi a csaló, aki csak így próbál gyorsan meggazdagodni, de egyes becslések szerint nagyjából 10 százalék lehet a trükközés.

A biztosítási csalások száma régebben magasabb volt, ám most már olyan fejlett a technika, hogy sokan az előtt elhessegetik a csalás ötletét, hogy az is igazán megfogalmazódhatna bennük, ugyanakkor még mindig akadnak bátor vállalkozók, akik hisznek abban, hogy se az internet, se a biztonsági kamerák, de a különböző vizsgálatok se buktathatják le őket, és sikerül gyorsan meggazdagodniuk, ám ők általában lebuknak, amikor pedig ez megtörténik, akkor akár börtönbe is kerülhetnek.

Húszezer dollár egy nem létező macskáért: A Washington államban élő, 29 éves Yevgeniy Samsonov azt találta ki, hogy 20 ezer dollárt (5,5 millió forintot) követel a biztosítójától azért, mert a macskája elpusztult egy autóbalesetben.

A valójában macskát soha nem tartó férfi, 50 dollár kárpótlást kapott a társaságtól. Samsonov ennyivel nem elégedett meg, és azt állította, hogy ezer dollárért vette a macskát, akit fiaként szeretettet.

Habár a férfi még fotót is küldött a Tom névre keresztelt macskáról, mégis lebukott, mert egy gyors internetes keresés után azonnal kiderült, hogy a fénykép a Wikipedia egy macskás oldaláról származik, a Google képkeresőben pedig az első találatok egyike, ha a „fehér macska” kifejezésre keresünk rá. 

45 napra ítélték el csalásért a férfit, aki ebből 15 napot őrizetben, a többit pedig házi őrizetbe töltött.

Szándékosan vágta le a kezét: 8 év börtönt is kaphat az a szlovén nő, aki az év elején azért vágta le a kezét egy körfűrésszel, hogy így szerezze meg a biztosítási pénz. A 400 ezer eurót (126 millió forintot) követelő nő azt állította, hogy faágakat vágott, amikor csuklója fölött elvágta a kezét.

A csalás azonban nem működött, pedig a családtagok még arra is ügyeltek, hogy a „baleset” helyszínén hagyják a végtagot, hogy az orvosok ne tudják azt visszavarrni. Végül mégis sikerült időben megmenteni a kezet, a hatóságok pedig kiderítették, hogy távolról sem történt baleset, a nő családja pedig nemrég öt társaságnál között biztosítást.

A műesések 72 éves királynője: A biztosítási csalások esetében az elesés az egyik legnépszerűbb trükk, hiszen nem igényel előkészítést és nagyon egyszerű kivitelezni. Ennek a módszernek a koronázatlan királynője a 72 éves Isabel Parker, aki 49-szer adta elő a boltokban és szupermarketekben, hogy megcsúszott és elesett.

Parker összesen félmillió dollárt követelt, amiből a szerencsejáték-szenvedélyét akarta finanszírozni. A nő különböző üzletekben játszotta el, hogy elesett, mert abban bízott, hogy a boltok különböző biztosítási társaságokkal állnak szerződésben.

Az idős asszonynak egy ideig szerencséje volt, ám amikor ellenőrizték a kárigényét a központi adatbázisban, akkor azonnal kiderült, hogy egyforma színjátékot adott elő minden üzletben.

(Forrás: nlcafe.hu)

Ajánló

Ajánló