Öt perc alatt vége lenne a Micsoda nőnek, ha már korábban létezett volna GPS



Tizennégy híres film, aminek cselekménye pillanatok alatt véget ért volna, ha már a forgatás évében léteznek a mai technikai vívmányok.Klasszikus filmek bizonyítják be, hogy mennyire megváltoztatta és megkönnyítette az életünket az internet, okostelefon és a technika más vívmányai, amiket napi szinten használunk.

 

16 szál gyertya (1984): A vígjátékban mindenki elfelejti Samantha születésnapját. 2017-ben ez aligha fordulhatna elő, hála a mindenre emlékeztető okostelefonnak.

Dirty Dancing (1987): Sokkal könnyebben meg lehetett volna szervezni a titkos találkát, ha már 1987-ben is létezett volna az a technika, ami ma, hiszen sokkal könnyebb ráírni valakire és megszervezni a titkos találkát, mint azt előre megtervezni.

Apád-anyád idejöjjön! (1998): Annie és Hallie egy nyári táborban rájön, hogy ikertestvérek. Ha már akkor lett volna Facebook, akkor a gyerekek sokkal előbb rájöttek volna, hogy testvérek, mert rákerestek volna a szüleikre.

Óz, a csodák csodája (1939): 2017-ben Dorothy begépelné a címet a Google térképbe, hogy onnan tudja meg, hogy hogyan juthat-e Smaragdvárosba.

Micsoda nő (1990): 2017-ben Edward egyszerűen begépelné a telefonja GPS-be a címet, tehát nem állna meg Vivian mellett, hogy útbaigazítást kérjen.

Drágán add az életed (1988): Ha McClane detektívnek lett volna mobilja, akkor egyszerűen felhívja a 911-et, még jóval az előtt, hogy megöli Tonyt, és elveszi az övét. Az erősítés gyorsan megérkezett volna.

A szerelem hullámhosszán (1993): Sam fia, Jonah betelefonál egy rádióműsorba azért, hogy párt találjon az apjának. 2017-ben Jonah regisztrálta volna az apját egy társkeresőre, majd Sam és Annie gyorsan leszervezett volna egy kávéházi találkozót, és nem tervezték volna hosszan az első randit az Empire State Building tetejére.

Rómeó és Júlia (1996): Valószínűleg ez a történet sem egészen így alakult volna, ha már 1996-ban is létezett volna chat és okostelefon, mert Júlia egyszerűen dobhatott volna egy üzenetet Rómeónak, hogy csak megjátssza a halálát, majd együtt megtervezhették volna a szökést.

A szerelem hálójában (1996): 2017-ben Kathleen és Joe biztos, hogy nem egy régimódi chatszobában ismerkedne, hanem egy olyan tárkeresőt választanának, ahol láthatják egymást arcát, és ebből azonnal tudnák, hogy kiről van szó.

Psycho (1960): Hitchcock filmjének főszereplője egy átlagos titkárnő, aki ellop egy kisebb vagyont, ami menekülésre kényszeríti. Az út során a nő betér az elhagyatott Bates Motelba. 2017-ben valószínűleg nem így tenne, hiszen most már online foglalhat, ráadásul elolvashatja a szállásról írt kritikákat.

Harcosok klubja (1999): 2017-ben Tyler nem tudná megmenteni Marlát, mert a nő mobilon felhívná a narrátort. Tyler soha nem látná a hívást, és nem venné fel a telefont.

Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van (1993): Ha Miranda 2017-ben keresett volna házvezetőnőt, akkor biztos, hogy lenyomozza a Google-ön a jelentkezőket. Ebből azonnal kiderült volna, hogy Mrs. Doubtfire nem létezik.

Forrest Gump (1994): Ha Forrest már a film elején megnézte volna az okostelefonján, hogy hol lakik Jenny, akkor hamar kiderült volna, hogy csak egy saroknyi a táv. Forrest így nem ült volna le a padra, hogy mindenkinek elmesélje a történetüket.

Reszkessetek, betörők! (1990): 2017-ben Kevin egyszerűen írna a szüleinek, vagy felhívná őket, hogy otthon hagyták.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló