Közel húsz évig készült a Shazam!



Érdekességek a csütörtökön mozikba kerülő DC-filmről.A nyolcvanas évek filmklasszikusaiból is merítettek: A DC-t korábban sok kritika érte, hogy túl komorak a filmjei, ám a Shazam! nem a panaszok miatt lesz könnyed hangvételű, ugyanis a rendező a Szellemirtókat, a Vissza a jövőbe-trilógiát és a Kincsvadászokat tekinti a blockbustere elődjének, ráadásul a Shazam!-ban a „gyerek szupererőkkel”-alapfelállás eleve kizárta a komor hangulat.

Black Adam mégsem szerepel a filmben, ellentétben Supermannel: Mivel jó ideje készül a Shazam! a spin-offjának tekinthető önálló Black Adam-film, emiatt sokan arra számítottak volna, hogy az antihő legalább egy cameo-t érdemel.

Az alkotók viszont attól tartottak, hogy ha mind a két karaktert belerakják egy filmbe, akkor végül egyik szereplővel sem tudnak érdemben foglalkozni. Black Adam tehát nem bukkan fel a Shazam!-ban, de helyette lesz Superman jelenlét.

Lassan két évtizede készül: 2003-ban William Goldman forgatókönyvírót bízta meg a New Line Cinema azzal a feladattal, hogy a Marvel Kapitány képregények alapján dolgozzon ki egy szkriptet. Goldman elvégezte a munkát, de azt végül kukázták. Akik olvasták a szkriptet, azok szerint jobb is, hogy végül nem használták fel a szkriptet.

Később Peter Segal rendezőt keresték meg a projekttel, de ő nemet mondott, mert nem tetszett neki, hogy Nolan Batman-trilógiája miatt a stúdió sötétebb hangulatú adaptációt szeretne. A következő években azért nem haladt a megfilmesítés, mert úgy ítélték meg, hogy a karakter túlságosan hasonlít Supemanre ahhoz, hogy önálló filmet kapjon. Sok évnyi várakozás után, április 4-én, végre megérkezik Shazam!.

Megdöbbentően sokba került a filmben látható szuperhőskosztüm: A varázsszó kimondása után Billy Batson egy olyan szuperhőssé alakul át, aki egy testhezálló piros ruhát visel, mellkasán világító villámmal. Ez a jelmez hatszámjegyű összegbe került.

David F. Sandberg a Twitteren elmondta, hogy miért is került ennyire sokba a kosztüm:

„Ha egy ilyen kosztümöt készítesz, akkor többször is el kell készíteni mire megfelelő lesz. Amikor sikerült megtalálni a megfelelő designt, anyagot és minden részletet, akkor másolatokat kell készíteni belőle a kaszkadőrök számára, stb.

Tehát nem úgy van, hogy egy darab ruhára megy el egymillió dollár, hanem az egész folyamatra, a többféle verzió és másolat elkészítésére.”

Leah Butler, a film kosztümtervezője annyival egészítette ki a rendező szavait, hogy Shazam kosztümjének külső rétege spandex-anyag, ami egy izomzat-vázra van ráhúzva, és minden egyes izmot Levi testére formáltak, hogy kiemelje az alakját és méreteit.

A The New 52, valamint az aranykor füzetei inspirálták a rendezőt: A direktor úgy határozott, hogy mindenből legyen egy kicsi a filmben, ezért ihletet merített a DC új sorozatából, a The New 52-ból, de a régebbi darabokból is.

Például Shazam köpenyének rövidsége a klasszikus füzetekre, míg a kapucnija az új sorozatra utal. A rendező célja az, hogy az új és a régi rajongók is találjanak valamit a Shazam!-ban. Azt is meg kell említeni, hogy David F. Sandbergnek jobban tetszett a 2011-ben indított sorozatban szereplő Dr. Sivana alakja, aki robosztusabb, erősebb, mint a régebbi verzió, ráadásul tud repülni, elektromos mezőket generálni és elektromosságot lő a kezéből, mindez pedig sokkal jobb főellenséggé teszi annál, mint amilyen korábban volt.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló