A Shazam! meglepetései, utalásai, váratlan cameo-i



Ha valamit nem értettél a DC új filmjében, akkor most spoileres magyarázatot kaphatsz.A képregények bizarr gonosztevője: A Shazam! stáblistás jelenetében megjelenik egy beszélő hernyó. Ő Mister Mind, a DC Comics egyik legfurcsább és legszórakoztatóbb szupergonosza. A Vénuszról érkezett, Földet meghódítani akaró, beszélni képes, gonosz földönkívüli hernyó, aki elképesztő intellektussal és hipnotikus erővel rendelkezik, Shazam legrégebbi ellenfele a képregényekben.

A filmben Mister Mind először a Végtelenség Szikláján jelent meg, üvegbe zárva, majd később az üveg üres volt. Később a stáblistás jelenetben tért vissza, ahol Doctor Sivana (Mark Strong) kétségebe esve próbál rájönni, hogy hogyan szerezhetné vissza a varázserejét, miközben őrültként firkálja tele a cellája falát hieroglifákkal.

Az ablak sarkában aztán megjelenik Mister Mind, és megemlíti a Végtelenség Sziklájához kapcsolódó hét mágikus birodalmat. Ez a jelenet azt sugallja, hogy a két gonosztevő össze fog fogni.

A képregényekben Mister Mind 1943-ban, a Captain Marvel Adventures kiadványban jelent meg. Az először a Fawcett Comics, majd a DC, képregényeiben szerepelő, Vénuszról érkezett, 5 centis hernyó célja az, hogy meghódítsa a Földet.

Annak érdekében, hogy megvalósítsa az aljas terveit, Mister Mind szupergonoszokból összeállított társaságot vezetett. Mister Mind eleinte kifejezetten viccesen nézett ki, hiszen egy szemüveget viselő hernyó volt, de aztán a Végtelen Krízis idején elég vészjósló külsőt kapott. Ahogy teltek az évek, úgy Mister Mind olyan gonosztevőket gyűjtött a csapatába, mint Doctor Sivana, Mister Banjo és Náci Kapitány.

Mister Mind lehetséges filmes jövője: Ha a Shazam! második részében Sivana és Mister Mind tényleg összefog, akkor a film meríthet a jelenleg is futó, Geoff Jones által írt Shazam!-képregényből, aminek a legújabb történetszála a Shazam and the Seven Magic Lands, vagyis magyarul Shazam és a hét varázslatos ország.

Ebben a történetben Sivana és Mister Mind összefog, miközben Billy Batson a mostohatestvéreivel különböző csodás birodalmakba jutnak el. Talán a Shazam! stáblistás jelenetben ezért említette meg Mister Mind a hét birodalmat?

További Shazam-ellenfelek és más utalások: A filmben a dimenziók közötti átjáróknál az egyik ajtó mögött kártyázó hüllők jelentek fel, akikkel kapcsolatban David F. Sandberg rendező megerősítette, hogy a Punkus származó krokodilemberek voltak, akik közül korábban többen is tagjai voltak a szupergonoszok csapatának a képregények aranykorában.

A stáblista utáni jelenetben Shazam és Freddie azon viccelődik, hogy Aquaman képes a halakkal beszélni. Freddie ráadásul szinte az egész filmben szuperhősös pólót visel. Szintén DC-utalás, hogy Doctor Sivana apját John Glover alakította, ugyanis a színész a Smallville című Superman-sorozatban keltette életre Lex apját, Lionel Luthort, ráadásul a két karakter személyisége sokban hasonlít egymásra.

A film játékboltos jelenetében van egy utalás a Segítség, felnőttem! című filmre, ami a Shazam!-ot is inspirálta, ugyanis itt a főhős rálép egy zongorázó játszószőnyegre, amilyenen Tom Hanks ugrált a vígjátékban.

Mindemellett David F. Sandberg elrejtett néhány személyes jellegű utalást. A felesége, Lotta Losten, aki a rendező karrierjébe áttörést hozó Lights Out című rövidfilmben játszott, Doctor Sivana kolléganőjeként bukkant fel.

A zálogosnál felfedezhető volt a Démonok között Annabelle babája, ugyanis Sandberg rendezte az Annabelle 2: A teremtés című filmet.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló