Kalandvágyó autósok kedvence a 40-es útIsmerd meg a világ legkülönlegesebb útjait!Ha te is úgy szeretsz kirándulni, hogy bepattansz az autódba, majd A pontból úgy jutsz el B pontba, hogy igyekszel minél látványosabb, érdekesebb útvonalat választani, akkor a világ legkülönlegesebb útjai jelenthetik számodra a mennyországot.

40-es út, Argentína: A kalandvágyó turisták kedvence az Andokkal párhuzamosan futó, hajtűkanyarokkal, kavicsos utakkal, elhagyatott szakaszokkal és azokhoz tartozó horrorlegendákkal tarkított, 40-es út.

Xingshan Vízi Autópálya, Kína: A folyó fölé épített Xingshan Vízi Autópályát úgy alakították ki, hogy az építkezés során nem kellett hegyeken és erdőkön keresztülvágni. A csodálatos látvánnyal gazdagító út az ember és a természet együttműködésének kiváló példája.

Az Atlanti-óceán-út, Norvégia: 2005-ben avatták az évszázad építményévé. Az Atlanti-óceán-út a Skandináv-félszigetről indul, nyolc kisebb szigetet érint és Averøy szigetén ér véget.

A Hétmérföldes híd, Egyesült Államok: A floridai Middle Keys és Lower Keys szigeteket köti össze az 1-es úthoz tartozó Hétmérföldes híd, ahonnan álomszép kilátás nyílik az Atlanti-óceánra és a Mexikói-öbölre.

12-es út, Egyesült Államok: Ha úgy döntesz, hogy a következő autóskirándulásod útvonala az Utah államon keresztülhaladó autópálya lesz, akkor biztos, hogy örökre rabul fog ejteni a táj szépsége. Engedd, hogy magával ragadjon a szél által kialakított kősziklák, vidéki falucskák, csodás panoráma és a végtelenbe haladó út látványának egyvelege!

Stelvio-hágó, Olaszország: A 2757 méter magasan található a Stelvio-hágó a Kelet-Alpok legmagasabban lévő autóútja, amiről korábban hallhattál a Giro d’Italia bicikliverseny miatt. Az utat csak a nyári hónapokban lehet használni. A Stelvio-hágót érdemes kerékpárral felfedezni, mert akkor igazán élvezheted az olasz levegőt, miközben a meseszép tájban gyönyörködhetsz.

A Sivatagi út, Egyesült Arab Emirátusok: Ha úgy döntesz, hogy a sivatagon keresztülvágó utat fedezed fel, akkor biztos, hogy lenyugszanak az idegeid. A kényelmes tempójú, gyönyörű dubai út puha homokon vezet keresztül. Az autózás közben élvezhetted a melengető napsugarakat és a természet közelségét. Itt biztos, hogy nem fogod érzékelni az idő múlását és a világ rohanását.

A Vörös Part felé vezető út, Kína: A kínai Liaoning tartományban, egy parton visz keresztül az út, ám ez nem igazi part, ugyanis világ legnagyobb mocsaras lápvidékéről van szó, ahol a vízfelszínt hínár borítja. Az őszi évszakban a hínár mély karmazsinvörösben pompázik, miközben mellette a mező sárga színben ragyog. Ezt a kettőt választja szét a zöld színnel határolt út.

Dzuluk út, India: Régen a Selyemút részét képezte a Dzuluk út, aminek 30 kilométerét ma közel 100 hajtűkanyar teszi izgalmassá, ráadásul innen lélegzetelállító kilátás nyílik a Himalája csúcsaira. A Dzuluk út nem való tapasztalatlan, félős autóvezetőknek, hiszen még a profikat is komoly kihívás elé állítja a számtalan nehezen bevehető kanyar. Az utat csak különleges engedéllyel lehet igénybe venni.

22-es út, India: A világ egyik legveszélyesebb útvonala, mégis a festői hegy magával ragadó látványt nyújt az autósok számára. Az utat kiszámíthatatlan, éles kanyarok teszik vonzóvá a kalandvágyók és adrenalinfüggők körében. Miközben a tájban gyönyörködsz, kapaszkodj erősen, mert ez rázós kaland lesz!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló