Fedezd fel Montserrat különleges formájú képződményeit!



Négy kiváló hegyvidéki úti cél Európában az idei nyárra.Az európai hegyvidékek általában télen kerülnek szóba, amikor a téli sportok szerelmesei ellephetik a területet, hogy hódoljanak a síelésnek vagy a snowboardozásnak. Ugyanakkor nyáron sem szabad elfeledkezni ezekről a csodás tájakról, amiket a természetjárók vehetnek a birtokukba.

Ha nyáron te is szeretnéd felfedezni Európa hegyvidékeit, akkor az alábbi négy úti cél biztos el fogja nyerni a tetszésedet.

Montserrat, Spanyolország: Montserrat a különleges formájú képződményeiről híres, ráadásul ezek közül több, az alakját figyelembe véve, saját nevet kapott. Spanyolország második legnagyobb zarándokhelye egy Barcelonában található hegy.

Montserrat egyik legfontosabb látnivalója a hegyen található bencés kolostor, amiben a Montserrati Madonna szentélyét találod. Az apátságot siklóval vagy fogaskerekűvel érheted el, az utazás közben pedig megcsodálhatod a gyönyörű tájat is.

Az apátság és a meseszép kilátás mellett néhány, korábban szerzetesek által lakott, de mára elhagyatott kunyhót is felfedezhetsz. Ha a csúcsot szeretnéd meghódítani, akkor ehhez különféle nehézségi fokú mászóút közül választhatsz.

Alacsony-Tátra, Szlovákia: Télen a síelők egyik közkedvelt helyszíne a Vág és a Garam folyók völgyében található Alacsony-Tátra, ami nyáron a természetjárók egyik kedvenc hegysége. Annak ellenére, hogy sokan járnak ide, a helyi flóra és fauna szinte érintetlen, a hegység keleti részén található nemzeti parkban pedig barnamedvék is élnek.

Ha nyáron az Alacsony-Tátrában túrázol, akkor látogass el a Déményfalvi-völgybe, ahol megismerheted a szlovák folklór építészetet és hagyományokat. A kulturális programok mellett a könnyen teljesíthető turistaútvonalak között is kedvedre válogathatsz.

A település olyan, felvonó segítségével megközelíthető, kilátócsúcsokkal várja a látogatókat, mint például a Szina (1560 m), a Polana (1889 m) és a Chopok (2024 m). Mindemellett a Liptói várat is felfedezheted, vagy ellátogathatsz a különleges faházai miatt az UNESCO Világörökségi Listájára felkerült Vlkolínecbe is.

Wallis kanton, Svájc: Az Alpok lábánál, Svájc délnyugati részén található a harmadik legnagyobb kanton az országban. A Wallis kanton több, mint 200 éve látogatható a turisták számára, akiket télen és nyáron is szívesen látnak a régióban.

Ha nyáron szeretnél síelni vagy snowboardozni, akkor azt itt könnyen megvalósíthatod, hiszen a legtöbb hegycsúcs meghaladja a 4000 métert. Ugyanakkor a völgy hőmérséklete inkább a mediterrán éghajlatot kedvelő látogatóknak kedvez.

A Wallis kanton leghíresebb látnivalója a Matterhorn, a Nagy Szent Bernát-hágó és a Zermatt, de sokan a tiszta vizű tavak és a termálfürdő miatt érkeznek a régióba, ahol egy évben majdnem 300 napon keresztül süt a nap.

Vorarlberg, Ausztria: Az Ausztria legnyugatibb csücskében található Vorarlberg tartomány télen népszerű síparadicsom, míg nyáron számos egyéb programmal örvendezteti meg a turistákat. Ezek közül az egyik legnépszerűbb az opera- és balettelőadás-sorozat, a Bregenzer Festpiele. A kulturális program különlegessége az, hogy a színpad egy tavon található.

Szintén Vorarlbergben a helyed, ha Közép-Európa harmadik legnagyobb tavát keresed, ugyanis a vízi sportok kedvelőinek kedvenc helye, a Boden-tó is itt található. Szintén Vorarlberg egyik népszerű programja a Pfänder-hegyi madárbemutató, ahol az Alpok állatvilágával ismerkedhetsz meg. Mindemellett látogass el Feldkirch középkori hangulatú óvárosába!

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló