Búvárok és úszni vágyók paradicsoma a Panari-sziget



Tudd meg, hogy melyek a Föld legtisztább vizei!Habár az emberiség nagymértékben szennyezi a bolygó vizeit, mégis akadnak olyan érintetlen tengerek, tavak, óceánok, amelyek vize kristálytiszta, éppen ezért a turisták, különösen a búvárok és az úszni vágyók szívesen utaznak ezekre a területekre.

Ha idén nyáron te is szeretnél megmártózni a Föld legtisztább vizeinek valamelyikében, akkor az alábbi lista neked szól!

Panari-sziget, Okinawa, Japán: Óvatosnak kell lennie annak, aki itt akar úszni, ugyanis a sziget partjainak közvetlen szomszédságában korallzátonyok találhatóak. Ugyanakkor a Panari-sziget meleg vize kiváló hely a búvárkodáshoz, hiszen különféle trópusi hal figyelhető meg a mélyben. Mivel búvárfelszerelést nem lehet bérelni a közelben, ezért mindenkinek el kell hoznia a sajátját.

Dravuni-sziget, Fidzsi: A csendes, fehér homokos, pálmafás tengerparttal tarkított Dravuni-szigeten csak a szellőt és az óceán morajlása hallható. A csodás kék eget legfeljebb néhány bárányfelhő tarkítja, de ez sem zavarja meg a verőfényes napsütést.

Smaragd-part, Olaszország: Képtelenség ellenállni a tenger, a zene és a vidámság ötvözésének a Smaragd-parton, ami a tenger gyönyörű színéről kapta a nevét. A turisták a látvány mellett azokban a csodás kövekben is gyönyörködhetnek, amiket a víz mos partra.

Temae és Teavora, Moorea, Francia Polinézia: A két különböző karakterű part a csodás Mooreánál olvad össze. A sekély vizű, zátony által védett Teavaro kiváló hely a búvárkodáshoz. Ezzel szemben a biztonságos Temae a szörfözőknek és az úszni vágyóknak kedvez. Francia Polinéziában ez a legnagyobb kiterjedésű strand.

Menorca, Spanyolország: Türkizkék víz, érintetlen, harmonikus, csillogó homokos tengerpart várja a turistákat Menorca területén, ahol még a szezonon kívül is elég meleg van a napozáshoz vagy a meseszép környék bejárásához.

Teknős-sziget, Cayos Cochinos, Honduras: A kormány által védett Teknős-szigeten tilos a halászat. Hála annak, hogy Honduras vezetése komolyan veszi a terület védelmét, a sziget szinte teljesen eredeti, makulátlan állapotában ad otthon számos, köztük sok még felfedezetlen állatfajnak a tengerben.

Zakynthos, Görögország (Navagio-part): A görög-jón sziget északnyugati partján található Görögország legkedveltebb tengerpartja, a meredek sziklás, kristálytiszta vizű Navagio-part, ahova kizárólag csónakkal lehet eljutni.

Kutya-sziget, San Blas, Panama: San Blas egyik legismertebb szigete a Kutya-sziget, ami a tiszta vizének köszönhetően vált az ország legnépszerűbb kirándulóhelyévé. A szárazföldről körülbelül egy óra alatt lehet eljutni hajóval vagy vízitaxival a szigetre.

Ko Phi Phi, Thaiföld: A Phi Phi szigetcsoport két nagyobb, a Ko Phi Phi Don és Ko Phi Phi Leh, és több kisebb szigetből áll. A területet sokan keresik fel a tiszta vize és a tenger mellett található karsztok miatt.

Bora Bora, Francia Polinézia: A Bora Bora hallatán egzotikus képek jelennek meg az ember fantáziájában, amitől nem áll távol a valóság. A szigetet lagúna és zátony veszi körül, a víz pedig tiszta és szikrázó kék.

Bora Bora a búvárok egyik közkedvelt úti célja, de azoknak is érdemes ideutazniuk, akik szeretnének elvonulni a civilizáció elől, hogy pihenjenek és kicsit megfeledkezzenek a hétköznapi gondokról.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló