Bátran elutazhatsz egyedül Ausztráliába



Lista azokról az országokról, ahol a közlekedés, az emberek és a biztonság is elég jó ahhoz, hogy egyedül nyaralj.Ausztrália: Egy közelmúltban készült felmérés szerint Ausztrália a világ legbiztonságosabb országa, tehát egyedül is elutazhatsz ide, hogy felfedezd Ausztrália változatos földrajzát, városait, például Sydneyt, a Nagy-korallzátonyt, vagy a világ legősibb táját, Outbacket.

Japán: Az alacsony bűnözési ráta, a kedves és tisztelettudó helyiek miatt ajánlott úti cél az egyedül utazók számára Japán, ahol bátran vegyél egy jegyet, szállj fel az egyik tiszta, nagyon gyors vonatra, amivel eljuthatsz Kioto templomaihoz és teaházaihoz, vagy Hakone tanösvényeihez és meleg vizes forrásaihoz, esetleg Tokió nyüzsgő utcáihoz.

Ha Japánba utazol, akkor legalább egy estét tölts el a tradicionális ryokanban, ahol tatamin alhatsz és hagyományos japán reggelit kóstolhatsz!

Izrael: Habár a terrorfenyegetettség nem csökken, mégis Izraelt a biztonságos országok közé sorolják, ahova rengeteg turista érkezik, közülük nagyon sok egyedül. Izraelben érdemes néhány napot azzal töltened, hogy megnézed Jeruzsálem szent helyeit, színes piacait, majd látogass el Tel-Avivba. Ha tengerparton szeretnél pihenni, akkor Eilatban vagy Masadában erre is lesz lehetőséged.

Új-Zéland: Ha szeretsz túrázni, a hegyekben kerékpározni vagy egyéb természetközeli élményekre vágysz, akkor a világ egyik legnyugodtabb helye, Új-Zéland kiváló úti cél a számodra, ha egyedül utazol.

Új-Zéland mellett szól az is, hogy alacsony a bűnözési ráta, ráadásul majdnem minden város saját látogatói központtal rendelkezik, ahol barátságos személyzet segít kiválasztani a szállást és a programokat. Új-Zélandon renget kaland vár, így például a Gyűrűk Ura túra.

Thaiföld: Az egyedül utazók a mosolygós helyiek, az álomszép látnivalók és a jól kiépített hátizsákos útvonalak miatt szeretik a távol-keleti országot. Thaiföld tulajdonképpen minden turistaigényt kielégít.

Például városlátogatást tehetsz Bangkokban, passzív pihenéssel tölthetsz egy hetet Ko Samui partjain, de északi hegyi városi kirándulásra indulhatsz, esetleg jógázhatsz az egyik távoli szigeten. Annak sincs akadálya, ha mindezt kevernéd.

Írország: Nagyon sok vonzó dologgal csábítja magához az egyedül utazó turistákat a biztonságos és gyönyörű Írország, ahol már csak azért sem éreznéd magad egyedül, mert a helyiek nagyon barátságosak. Könnyen előfordulhat, hogy az utcán rád köszönnek, vagy az egyik pubban beszélgetni kezdenek veled.

Dánia: A világ legboldogabb, legbiztonságosabb országainak listáján bérelt helye van Dániának, tehát nem csoda, hogy az egyedül utazóknak is ajánlják. A dánok többsége beszél angolul, és szívesen segít az eltévedt turistáknak, de azon se lepődj meg, ha egy helyi meghív vacsorázni.

Ha szereted a történelmet, akkor középkori kastélyokat és viking romokat fedezhetsz fel. Amennyiben a természetimádók közé tartozol, akkor bátran csatlakozhatsz a helyi, Dániát átszelő kerékpárosokhoz.

Chile: Dél-Amerika egyik legbiztonságosabb országa elképesztő földrajzi adottságokkal büszkélkedhet. A csodás tengerpart, hegyek és gleccserek látványa mellett még a boraikra is büszkék lehetnek a chileiek, akik nagyon barátságosak és vendégszeretők.

Mivel a helyiek közül nem mindenki beszél angolul, ezért nem árt, ha van egy kis spanyol nyelvtudásod. Ha Chilébe utazol, akkor északon mindenképpen nézd meg az Atacama-sivatagot, délen pedig Patagónia vizeit!

(Forrás: femcafe.hu)

Ajánló

Ajánló