Kilenc utalás a Pókember: Idegenbenből



Spoileres kikacsintások a korábbi filmekre és képregényekre.Ben bácsi: Peter eredettörténetével eddig nem foglalkozott a Marvel Moziverzum, ez pedig a Pókember: Idegenben se változott, de most legalább céloztak Ben bácsira, akinek halála lecke volt Peternek az erővel járó felelősségről.

A diszkrét főhajtásnak az tekinthető, hogy Peter bőröndjén jól látható a BFP felirat, vagyis Benjamin Franklin Parker monogramja.

J. Jonah Jameson: A stáblista első jelenetében szerepelt a J.K. Simmons által megformált J. Jonah Jameson, mint a Hírharsona tudósítója. Az ő megjelenése azért öröm, mert a Sami Raimi-féle Pókember-trilógiát ugyancsak J.K. Simmons játszotta a karaktert, méghozzá rendkívül jól.

Abban viszont történt változás, hogy J. Jonah Jameson most már nem nyomtatott sajtónál dolgozik, hanem egy InfoWarshoz hasonló álhírportál vezetője, akárcsak a PS4 játékban.

Klasszikus rockzene: A Londonba tartó repülőúton Peter az új ruháján kezd dolgozni, Happy pedig zenét választ. Az ekkor felcsendülő zene egyértelmű utalás Tony Stark AC/DC-rajongására a Vasember-filmekből. Peter azonban azt hiszi, hogy Led Zeppelin szól, ami utalás lehetett a Thor: Ragnarök betétdalára.

Visszatér a klasszikus kosztüm: A filmben két új Pókember-kosztüm is megjelenik a korábbi három mellett. Ezek közül az eredeti, kézzel készített ruha Mysterio hátborzongató illúziójában, a berlini jelentnél látható.

Az elementálok: Habár a Pókember: Idegenben az elementálok csak illúzió, mégis a képregényekben léteznek ezek a teremtmények. A filmben látható ellenségek is képregényes utalások, méghozzá Pókember olyan klasszikus ellenségeire, mint Vízember és Olvasztár.

A S.H.I.E.L.D.-től a S.W.O.R.D.-ig: A második stáblistás jelenetből kiderült, hogy Fury az űrben tartózkodik és összedolgozik a skrullokkal. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Moziverzumba is megérkezik a S.W.O.R.D., ami a S.H.I.E.L.D. egy olyan ága, amely az űrből érkező fenyegetésektől igyekszik megvédeni a Földet.

Fury testdublőre: Hosszú története van annak, hogy a képregényekben miért döntött úgy Fury, hogy a megtévesztés különféle eszközeivel hiteti el, hogy ott van valahol, ahol valójában nincs. Mivel a skrullok a képregényekben sokkal gonoszabbak, mint a filmekben, ezért ott Fury nem rájuk támaszkodott, hanem az LMD (Life Model Decoy) nevű androidokat használta testdublőrként.

Peter munkában: Peter nem érzi úgy, hogy ő lenne a következő Tony Stark, ezért erősen harcol az ellen, hogy így nevezzék, de az egyik jelenetben teljesen egyértelművé válik a kettejük közti hasonlóság. Amikor Peter a holografikus irányítópanelekkel tervezi az új ruháját, akkor az Tony első próbálkozásaira utal, amikor a Vasember páncélt készítette.

A kiszivárogtatott identitás: Az első stáblistás jelenetben J. Jonah Jameson elárulta, hogy Pókember valójában Peter Parker. A képregényekben a szuperhős saját döntésből leplezte le magát, hogy ezzel támogassa a Szuperhős Regisztrációs Törvényt a Polgárháború idején, ám ez súlyos következménnyel járt.

A döntés után May néni a bosszúra szomjazó Vezér fogságába esett, Peter pedig csak úgy tudta megmenteni, hogy alkut kötött Mephistóval. Végül Vasember, Mr. Fantastic és Doctor Strange segített neki abban, hogy egy varázslat hatására az emberek elfelejtsék, hogy ki is valójában Pókember. Lehet, hogy a Moziverzumban is ezt a megoldást fogják alkalmazni.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló