A tudásának köszönhetően élte túl az erdőben való eltűnését Amanda Eller



Szerencsésen előkerült emberek megdöbbentő történetei.Amanda Eller: 2019. május 8-án tűnt el Amanda Eller a Makawao erdőrezervátumban, Mauin. A 35 éves jógaoktatót és fizikoterapeutát 2019. május 25-én találták meg egy vízesésnél, ahol a karjaival integetett a mentőhelikopternek.

Amanda a Makawao-i erdei rezervátumban túrázott, amikor eltört a lába. A lesoványodott nő elmondta, hogy a fizikoterápia és a jóga tudásának, valamint a helyi növényzet ismeretének köszönheti, hogy túlélte a megpróbáltatásait.

Jayme Closs: Közel három hónappal azt követően, hogy a szüleit 2018. október 15-én meggyilkolták a Wisconsinban található otthonukban, előkerült a 13 éves Jayme Closs, aki több, mint 60 mérfölddel az otthonától, megszökött az elrablójától.

A gyerek 2019. január 10-én, délután 5 órakor kért segítséget egy kutyát sétáltató nőtől a Wisconsinban található Gordonban. 2019. január 28-án Jayme szüleinek egykori munkahelye, a Hormel Foods, 25.000 dolláros jutalmat adott a gyerek megtalálójának. 2019. március 27-én, két rendbeli gyilkosság és emberrablási kísérlet miatt, elítélték Jake Pattersont.

Jan Broberg: Robert Berchtold, Jan Broberg szomszédja és a család barátja, az otthonából vitte el a 12 éves gyereket azzal, hogy lovagolni viszi, de valójában bedrogozta és Mexikóba vitte, ahol többször megerőszakolta.

Berchtold bebeszélte a kislánynak, hogy részben földönkívüli, és kettejüknek kell létrehozniuk egy félig ember, félig idegen gyereket, aki megmenteni a világot. A mexikói rendőrség 39 nappal az eltűnése után, november 23-án találta meg Jant és a gyerekrablót.

Berchtold olyan szinten kimosta a kislány agyát, hogy Jan semmit sem mert mondani, így a férfi csak 45 napot ült börtönben. 1976-ban Berchtold másodjára is elrabolta Jant, akit akkor Kaliforniába vitt, ahol beíratta egy bentlakásos egyházi iskolába. A férfi azt hazudta az apácáknak, hogy ő Jan apja, a CIA-nak dolgozik és veszélybe került az életük.

Az FBI három hónappal később találta meg őket. Berchtold elmezavarra hivatkozott, így nem börtönbe, hanem elmegyógyintézetbe került, ahol öt hónapot töltött. Jan kétségbeesett, hogy nem fog teherbe esni, ezért meg akarta ölni magát, de 16 évesen rájött, hogy átmosták az agyát.

Az ügyről Abducted in Plain Sight címen készítettek dokumentumfilmet, amiből kiderült, hogy Berchtold szexuális kapcsolatot ápolt a kislány szüleivel, és már az első elrablás előtti két évben rendszeresen egy ágyban aludt vele úgy, hogy erről a szülei is tudtak.

Lucy Ann Johnson: 1961-ben tűnt el Lucy Ann Johnson, magára hagyva a 7 éves kislányát, Linda Evanst. A rendőrség eleinte gyilkossági ügyként kezelte az esetet, amit 52 évig nem sikerült lezárni. Akkor Linda hirdetést adott fel, hátha valaki tud valamit az anyjáról.

A hirdetésre Lucy Ann féltestvére válaszolt, ami alapján úgy tűnik, hogy Linda anyját bántalmazta a férje. A nő megpróbált elmenekülni a gyerekével, de a férfi nem hagyta, ezért Lucy Ann végül egyedül szökött el és kezdett új életet.

Carlos De Salazar: Titokzatos módon tűnt el Carlos De Salazar., a 26 éves spanyol orvos.1995-ben halottá nyilvánították, de 20 évvel később Toszkánában a gombaszedők természetvédelmi területén megtalálták. Kiderült, hogy Carlos súlyos depresszióban szenvedett, és úgy döntött otthagyja a korábbi életét, hogy remeteként élhessen.


(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló