Belefullad a turistákba BangokHa utálod a tömeget, akkor ezt az öt város kerüld el a nyáron!Amikor nyaralásról esik szó, akkor általában az számít, hogy mennyire zsúfoltak a strandok, ám azok, akik nem tengerparti pihenést terveznek, hanem városlátogatást, inkább arra vágynak, hogy nyugodtan felfedezhessék egy különleges hely nevezetességeit.

A nyugalom azonban sehol sincs az olyan népszerű városokban, ahol a tömegturizmus miatt állandó a lökdösődés, sorban állás, rohanás, éppen ezért, ha te sem vágysz idegeskedésre a vakációd ideje alatt, akkor az alábbi városokat inkább kerüld a nyáron!

Bangok, Thaiföld: A világ egyik legnépszerűbb turistaparadicsoma Thaiföld, ahol évente 35,4 millió turista fordul meg. Az országon belül az egzotikus, vibráló éjszakai életről és izgalmas ételekről híres Bangkok lassan belefullad a nyugatról érkező turisták tömegébe.

A problémát jól tükrözi, hogy 2018-ban le kellett zárni a leghíresebb tengerpartot, a Maya bay-t, mert a természet nem bírta a terhelést.

Dubrovnik, Horvátország: Bizonyos felmérések szerint nincs még egy olyan ország, ami annyira szenvedne a tömegturizmustól, mint Horvátország. Ez az állítás leginkább az ország déli részén található Dubrovnikra igaz.

A tömegturizmus akkor indult meg csak igazán, amikor kiderült, hogy Dubrovnik volt a Trónok harca egyik helyszíne. Tekintve, hogy sok turista tengerjáróhajóval érkezik, ezért a városvezetés úgy döntött, hogy most már csak napi két hajó köthet ki Dubrovnik kikötőjében.

Velence, Olaszország: Az észak-olaszországi Velence csak a könyvekben és a cikkekben tűnik romantikára tökéletes célpontnak, ugyanis a valóságban rég a világ egyik leghíresebb turistagettójaként tartják számon.

A körülbelül 300 ezer főt számláló olasz városba évente 20 millió turista érkezik, ami tulajdonképpen teljesen élhetetlenné teszi Velencét. A helyzeten az sem segít, hogy sok turista hatalmas tengerjáróhajón érkezik, vagyis az utazásra fordított pénzt nem a helyi gazdaság kapja.

Mivel a helyieknek is elege van a tömegturizmusból, ezért Velence önkormányzata azt tervezi, hogy azzal fogják csökkenteni a város népszerűségét, hogy beléptetőkapukat helyeznek kis és 3 eurós díjat szednek a turistáktól.

Budapest, Magyarország: A magyar fővárosba érkező turisták száma lassan 10 éve meredeken emelkedik. 2018-ban 12,5 millió fő szállt meg Budapesten, ami természetesen sok pozitívummal jár, de a város néhány területén egyre jobban nő a feszültség a helyiek és a turisták között, hiszen például emelkedik a lakbérek ára.

Látva, hogy a Budapestre érkező turisták száma évről évre rekordot dönt, ezért szinte biztosra vehető, hogy a tömegturizmus egyre nagyobb problémát fog jelenteni.

Barcelona, Spanyolország: A tömegturizmus miatt már a katalán fővárosban sem lehet levegőt kapni, ami azért nem meglepő, mert a mediterrán klímával, tengerparttal és ízletes gasztronómiával, kedves helyiekkel, bulikkal, gyönyörű látnivalókkal rendelkező Barcelonában minden megvan, amire a legtöbb ember vágyik, ha nyaralni megy.

Azt, hogy a csodálatos város lakóinak mennyire van elege az idegenekből, jól mutatja, hogy turista ellenes mozgalom működik Barcelonában, ennek jelenléte pedig Barceloneta negyedben különösen erős.

A helyieket dühíti, hogy rettenetesen sok lakást adnak ki a turistáknak, ami sok házban zajjal jár, az albérletek ára pedig az egekbe szökött.

(Forrás: noizz.hu)

Ajánló

Ajánló