A Boldog halálnapot! minden idők egyik legjobb horrorkomédiájaIjesztő filmek, amelyek humorral oldják a feszültséget.Ha szereted a horrorfilmeket, de azt nem akarod, hogy a látottak álmaidban is kísértsenek, akkor az alábbi horrorkomédiák neked szólnak, ugyanis ezekben a filmekben a készítők igyekeztek humorral oldani a feszültséget.

Boldog halálnapot! (2017): Ahogy a Sikolyban, úgy ebben a filmben is egy maszkos alak gyilkolja a tinédzsereket, pontosabban a főszereplőt, de szerencsére ezt nem teszi túl sok komolysággal. A film története röviden arról szól, hogy a főszereplő (Jessica Rothe), egy időhurokba kerül, ezért újra és újra átéli a születésnapját, aminek végén mindig megöli a rejtélyes gyilkos. Az ördögi kört csak akkor lehet megtörni, ha a főhős rájön, hogy ki rejtőzik a maszk mögött.

Ha tetszett a könnyed, vicces Boldog halálnapot! első része, akkor már megnézheted a folytatást is.

Eleven testek (2013): A legtöbb zombis film agyatlan, emberi húsra kiéhezett, oszlásnak indult hullaként mutatja be az élőhalottakat, ám a 2013-ban bemutatott zombis komédia egyáltalán nem festett ennyire rémisztő képet a zombikról.

Az Eleven testek főszereplője egy zombi (Nicholas Hoult), aki beleszeret egy nagyon is élő lányba (Teresa Palmer), akit megment a többi zombitól. Ha számodra a The Walking Dead túlságosan durva, akkor ez a zombis szerelmi történet kedvedre való lehet.

Hullajó (1992): Minden idők egyik legjobb horrorkomédiája arról szól, hogy egy majom harapás következményeként elszabadulnak a húsevő zombik Új-Zélandon. A zombikkal csak az a Lionel képes szembeszállni, aki a kor miatt veszítette el a házsártos anyját.

A groteszk, fekete vígjátékot a kiváló rendező, Peter Jackson készítette, még a Gyűrűk Ura trilógia megalkotása előtt. Habár híres színészek nem szerepelnek a Hullajóban, az mégis emlékezetes marad a hihetetlen poénoknak és a rengeteg művérnek (a zárójelenethez 300 litert használták fel) köszönhetően, ráadásul Peter Jackson is feltűnik egy rövidke időre.

Ház az erdő mélyén (2012): Az újszerű és kreatív forgatókönyvének köszönheti a Ház az erdő mélyén, hogy nem sokkal a premier után, igazi kultuszfilmmé vált. A horrorkomédia főszereplője öt főiskolás, akik azzal a céllal utaznak egy elszigetelt vidéki házhoz, hogy alaposan kirúgjanak a hámból.

A baráti társaság szórakozását azonban vérszomjas természetfeletti lények zavarják meg. Amikor a banda produkálni kezdi az összes horrorfilmes klisét, akkor kiderül, hogy valójában egy kísérlet alanyai, ugyanis egy vezérlőszobában technikusok vizsgálják és irányítják a rémült tinik viselkedését.

A Ház az erdő mélyén az összes ismert horror-klisét felvonultatja, méghozzá vicces és váratlan megközelítésből, a főszereplők között pedig olyan ismerős arcokkal találkozhatsz, mint Chris Hemsworth és Sigourney Weaver.

Haláli hullák hajnala (2004): Amikor az életben eddig csak sodródó Shaun elhatározza, hogy ideje ráncba szednie magát, aminek részeként vissza akarja szerezni a barátnőjét, és az anyjával is rendezné a viszonyát, akkor pechjére kitör Angliában a zombijárvány. Shaun, a legjobb barátja Ed, az anyuka a mostohaapa és a volt barátnő, Liz a Shaun által legbiztonságosabb vélt helyen, a Winchesterben húzza meg magát.

Az angol humorral fűszerezett Haláli hullák hajnala egy igazi zombis vígjáték, amiben Simon Pegg és Nick Frost zseniális alakítást nyújtott.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló