A Star Wars franchise legmeglepőbb fénykardjai



Nem Rey új fegyvere az egyetlen, ami eltér a hagyományos fénykardoktól.A december 19-én érkező Star Wars: Skywalker kora legújabb kedvcsinálójában megjelent egy újfajta fénykard, ám a franchise történelmében nem ez az első esett, hogy szokatlan fegyver tűnik fel a jedik vagy sithek kezében.

Mace Windu lila fénykardja: A hivatalos kánon szerint csak egyetlen Jedi létezik, aki elég vagány ahhoz, hogy lila fénykardot birtokoljon. Mivel a fénykard-kristályok jellemzően zöldek, kékek vagy vörösek, ezért Mace Windu lila fénykardja gyűjtői darabnak mondható.

Ahsoka Tano fénykardjai: A Star Wars: A klónok háborújában jelent meg Ahsoka Tano, aki eleinte egy hagyományos zöld fénykardot forgatott, de ahogy a sorozat haladt előre, úgy vált egyre magabiztosabbá Ahsoka Tano.

Végül átváltott a dupla fénykardokra épült Jar'Kai harci stílusra, és a szamurájokhoz hasonlóan, egy hosszabb és egy rövidebb pengéjű kardot használt. A Star Wars: Lázadókban Ahsoka Tano egyike lesz azon Jediknek, akik fehér fénykardot használnak.

Maris Brood fénykardjai: A Star Wars: The Force Unleashed című videojátékban jelent meg a padawan Maris Brood, aki a mestere, Shaak Ti halála után átcsábul a sötét oldalra. Brood két fénykardját a tonfa botokról mintázták, a karakter pedig elég szokatlan módon forgatja azokat.

Darth Sidious fénykardjai: Darth Sidious fénykardjaira a szokatlanul rövid markolat a jellemző, ami érthető, hiszen a karakter sok energiát ölt abba, hogy elrejtse a Sith-erejét, a fénykardjait pedig a köpenyében rejtette el.

Kylo Ren fénykardja: Az új Star Wars-trilógia első meglepő fegyvere Kylo Ren kereszt alakú fénykardja volt, ami kiválóan tükrözi a karakter belső instabilitását, ugyanis a fénykardot tápláló kristály sérült, ezért két kisebb kivezetőnyílásra volt szükség ahhoz, hogy enyhítse a belső feszültséget.

A kimondotta veszélyes kialakítás miatt Kylo Ren két plusz pengével rendelkezik, aminek hasznát veszi a harcok közben.

Pong Krell fénykardjai: A Star Wars: A klónok háborúja című részben jelent meg a korrupt Jedi mester Pong Krell, aki a saját ízlése szerint alakította át a fénykardját, aminek pengéje hosszú, mint Maulé, a markolata pedig összehajtható, mint a fénylándzsáké.

A kiemelkedő fizikai ereje és a négy karja miatt Pong Krell egyike azon kevés Jediknek, aki képes egyszerre két kétélű fénykardot forgatni.

Darth Malgus fénykardja: Darth Malgus egy ősi Sith Nagyúr, akinek fénykardja akkor is képes az emberölésre, ha nincs bekapcsolva, ugyanis a markolat tetején két pengére emlékeztető kiemelkedés látható, tehát olyan, mintha Darth Malgus egy fejszét tartana magánál.

A fénylándzsa: A kétoldalú fénykard egyik legelképesztőbb verziója a fénylándzsa, amit a Jedi Templom őrzői forgatnak. A fegyver sok mindenben eltér a hagyományos fénykardoktól, ugyanis a markolata hosszabb, a lézerpengéje rövidebb. A félbehajtható markolat a fénylándzsa megjelenése óta kezdett egyre népszerűbbé válni a Star Wars világában.

Dooku gróf fénykardja: A galaxis egyik legjobb kardforgatója volt Dooku gróf, még mielőtt átállt volna a sötét oldalra. A fénykardja kifejezetten egyedülálló darab, aminek sajátosan hajlított markolata lehetővé teszi az egyedi mozdulatokat és csapásokat.

A fegyver tökéletesen illik a Dooku gróf által tökéletesített, vívásra hasonlító harc stílusához. Dooku gróf tanítványa, Asajj Ventress hasonló fénykardot használ, de annak forgatásában nem olyan jó, mint a mestere.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló