Vadregényes tájjal vonzza a kirándulókat Bakonynána



Járd be hazánk kevésbé ismert, természetközeli, csendes vidékeit!Aki szeret kirándulni, annak az őszi hétvégék ideálisak arra, hogy bejárja hazánk szebbnél szebb természetközeli vidékeit, amelyek között akadnak kevésbé népszerűek, így azokon a tájakon még igazán élvezhető a csend és a természet neszezése.

Bakonynána: A Bakony szinte bármely pontja ideális választás azok számára, akik csendes, nyugodt, kiadós kirándulással töltenék a hétvégéjüket. Akit azonban a vadregényes tájak vonzanak, annak a Jásd és Bakonynána közti Római fürdő lesz a kedvence. A vidéken meseszép vízesés kápráztatja el a kirándulókat, függetlenül attól, hogy lentről vagy fentről gyönyörködnek a látványban.

A vízesés mellett található a Savanyó Jóska-barlang, ahol számtalan túraútvonal között lehet válogatni.

Orfű: Pécs közelében található Orfű, ahol a tó olyan mesebeli hangulatot kölcsönöz a vidéknek, hogy az arra járó kirándulók rögtön beleszeretnek a tájba. Ugyanakkor nemcsak gyönyörködni lehet itt, hanem horgászni, túrázni, csónakázni, a nyári szezonban pedig strandolni is szabad. Mint látható, lehetőség bőven akad a kikapcsolódásra, ám ennek ellenére a nyüzsgés mégis elkerüli ezt a helyet, úgyhogy az, aki a csendet és a természet neszeit szeretné kiélvezni, biztos, hogy nem fog csalódni, ahogy az sem, aki erdei túrázásra vágyik, hiszen a közelben található a Mecsek.

Orfű szintén ideális választás a családi vagy romantikus kiránduláshoz. Mivel innen a Villányi borvidék sincs messze, ezért azok számára, akik szeretik a bort, érdemes összekötni az egynapos kirándulást egy borkóstolással.

Hortobágy: Abban az esetben, ha valaki ugyan szeretne csendes helyen túrázni, viszont egyáltalán nem vágyik erdei kalandokra, akkor számára tökéletes helyszín lehet az ország keleti részén fekvő, kicsit alföldibb, síkabb, csodás kincsekkel teli Hortobágy.

Magyarország legrégebbi nemzeti parkja rengeteg látnivalóval várja a kirándulókat, akiknek elég csak egy hagyományos sétát tenniük ahhoz, hogy átéljék a különleges hangulatot. Ha valaki ennél több izgalomra vágyik, az kipróbálhatja a szafarit, aminek keretében autóval, biztonságosan tekinthetők meg közelebbről a vadlovak, őstulkok és a többi Hortobágyon élő állat.

Innen megéri ellátogatni a kicsit távolabb fekvő Tisza-tóhoz, ahol az Óhalászi sziget ma már elárasztott, rejtélyes kis falva is kihagyhatatlan látnivaló.

Fehérkőlápa: A Magyarország ékszerdobozaként is ismert Lillafüred akkor is megér egy kirándulást, ha valaki nem rajong a népszerű vidékekért, hiszen a tavon való csónakázás felejthetetlen élménnyel gazdagít. Ugyanakkor Lillafürednek a kevésbé híres, de legalább ugyanannyira gyönyörű részét, Fehérkőlápat is kötelező felfedezni.

A völgy keleti oldalán található vidéket leginkább a magas, fehér sziklák miatt érdemes felkeresni, ugyanis onnan csodás kilátás nyílik a meredek hegyoldalra. Fehérkőlápa a felejthetetlen panoráma mellett, még piknikezés céljából is ideális hely.

Salföldi túra: A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban található vidék rengeteg különlegességet tartogat, kezdve a történelmi emlékektől az élővilágig. Aki úgy dönt, hogy a Salföldet választja a természetközeli, nyüzsgéstől mentes túrájához, annak kötelező megtekintenie az erdő mélyén eldugott Pálos kolostor romjait, ami után a kőtengert is érdemes felkeresni.

(Forrás: bien.hu)

Ajánló

Ajánló