A vécében követtek el merényletet II. Edmund király ellen



Történelmi személyek, akik a toaletten haltak meg.II. Edmund király: Henry Huntingdon az Edmund haláláról szóló beszámolója szerint az angol király vécén ült, amikor kétszer leszúrta egy merénylő, aki a vécéülőke alatti gödörben várta a gyilkosság tökéletes pillanatát.

Uesugi Kenshin: Uesugi Kenshin rengeteg taktikai győzelmet aratott az ellenfele felett, de az egészsége rohamosan romlott, a halála pedig távolról se nevezhető hősiesnek, ugyanis a vécé használata közben stroke-ot kapott, amibe napokkal később belehalt.

II. Edward király: 1327-ben gyilkolták meg II. Edward királyt. Habár ez nem bizonyítható, mégis azt állítják, hogy II. Edwardot a Berkeley fürdőszobájában ölték meg úgy, hogy forró piszkavasat dugtak a végbélnyílásába.

III. Vencel cseh fejedelem: 1305-től cseh, lengyel és magyar király volt III. Vencel, de nem sokáig, mert 1306-ban megölték. Állítólag a sorban őt követő király, II. Ulászló rendelte el a gyilkosságot, és bérgyilkosokat küldött Olmützbe. Állítólag a 16 éves III. Vencel a vécén ült, amikor az orgyilkosok rátaláltak és végeztek vele.

II. György király: 1760 októberében az akkor már 76 éves II. György egészsége hanyatlásnak indult. Ahogy mindig, úgy október 25-én reggel is megivott egy csésze csokoládét, majd az árnyékszékre ült.

Pár perccel később az inasa egy nagy puffanásra figyelt fel, majd a királyt a padlón fekve találta. A boncolás során kiderült, hogy II. György halálát az okozta, hogy aortatágulás miatt a szíve jobb kamrája megrepedt.

IV. Godfrey, Alsó-Lotaringia hercege: IV. Godfrey herceget 1076-ban ölték meg, amikor kiment a vécére, ugyanis alulról egy „kegyetlenül hegyes tárggyal” ledöfték. IV. Godfrey herceg egy héten át haldoklott.

Mirza Ghulam Ahmad: Mirza Ghulam Ahmad 1908 májusa óta betegeskedett. A férfi holttestére a barátja és orvosa talált rá a fürdőszobájában. Ghulam Ahmad halálát akut hasmenés okozta.

Jing Jin herceg: Állítólag Jing Jin hercegnek volt egy rémálma, amiben a halálát látta. A sámánja azt tanácsolta neki, hogy egyen gabonát, de olyat, ami még nem teljesen érett. Az uralkodó egy darabig azt hitte, hogy sikerült elkerülnie a végzetet, de az éretlen gabona erjedni kezdett a gyomrába. Jing Jin herceg a vécére sietett, de beleesett a pottyantósba és elsüllyedt az iszapban.

Nagy Katalin orosz cárnő: Nagy Katalin 1745-ben házasodott be az orosz királyi családba, majd a következő nyolc évben nem szült. Ez elindította a pletykákat, amelyek szerint a cárnő férje képtelen volt teherbe ejteni a feleségét.

Amikor Nagy Katalin 1754-ben mégis gyereket szült, akkor az a szóbeszéd járta, hogy az apa nem a cár, hanem egy orosz katona. Az nem derült ki, hogy a cárnő részt vett-e a cár megölésében, de az biztos, hogy utána csak az övé lett a trón.

Nagy Katalinról köztudott, hogy szeretőket tartott, a szolgáknak pedig szokása volt földet adományozni. Egyes teóriák szerint lóval közösülés közben halt meg, de más elméletek szerint a vécén ülve stroke-ot kapott. A hivatalos álláspont az, hogy a cárnő agyvérzést kapott és nappal, az ágyában halt meg.

Eglon király: A Bibliában található Eglon király különös története. Az uralkodóról keveset tudni, de a Talmudban azt írták, hogy Moáb király, az izraelitákkal leszámolni próbáló Balak unokája volt. Az Ószövetségben az izraelitákat rabszolgasorba kényszerítették Eglon uralkodása alatt. A lényeg az, hogy amikor Eglon király felállt az árnyékszékről, akkor a Benjámin törzséhez tartozó Ehud leszúrta a kardjával. Az elmenekült Eud felszabadította Izrael népét.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló