A történelem melyik híres alakjára hasonlíthatnak a Trónok harca szereplői?Kire emlékeztethet Joffrey, Daenerys Targaryen vagy például Cersei Lannister?Robert Baratheon és VIII. Henrik: Mind a ketten szerettek vadászni és a feleségeiket büntetni, és külsőre is hasonlítanak.

Joffrey és Caligula/ II. Richárd: Joffrey, leginkább a személyiségzavarban és mentális problémákban szenvedő, 10 évesen trónra ültettet, II. Richárd angol királyra hasonlít. Ugyanakkor Joffrey Caligulára is hasonlít. Amellett, hogy a római császár is szerette a kínzást, a fájdalmat, még ugyanolyan ambiciózus anyja volt, mint a karakternek.

Daenerys Targaryen és VII. Henrik/ I. Erzsébet: Ahogy a sárkányok anyja, úgy VII. Henrik is évekig száműzetésben élt, majd sereget gyűjtött, hogy megszerezze az angol trónt, amit elfoglalt. Daenerys Erzsébet királynőre is hasonlít, mert mind a ketten erős, hataloméhes nők. Daenerys a Vastrónt akarja megkaparintani, a királynő az angol befolyás bővítésén ügyködött.

Cersei Lannister és Woodville Erzsébet/Boleyn Anna/ Anjou Margit: Cersei hasonlít Woodville Erzsébetre, Edward király özvegyére, aki azért harcolt, hogy megszerezze a fiának, a leendő V. Edwardnak, a trónt.

Ugyanakkor hasonlít VI. Henrik angol király feleségére, a csodaszép, szenvedélyes, büszke, erős akaratú és könyörtelen Anjou Margitra. De Boleyn Annához hasonlíthatjuk, hiszen VIII. Henrik második feleségét azzal vádolták, hogy vérfertőző viszonya volt a testvérével, Györggyel, ahogy Cerseinek az ikertestvérével, Jamie-vel.

Robb Stark és IV. Eduárd: Az angol király házassági szerződése hasonlított Robb Starkéra. IV. Eduárdnak el kellett volna vennie Annát, IX. Lajos francia király lányát, de az angol király a szerelmet választotta és titokban feleségül vette Woodville Erzsébetet.

Melisandre és Véreskezű Mária: Melisandre a Fény Urát imádta, míg Véreskezű Mária az 1550-es években égette meg azokat az angol protestánsokat, akik nem tértek át a katolicizmusra. A sorozatban Melisandre megszült egy gyilkos árnyék-démont, míg I. Máriának volt egy hosszú álterhessége.

Kisujj és Lord Cromwell: Kisujj felemelkedésének története hasonlóságot mutat Oliver Cromwell életével. A Trónok harcában Kisujj Királyvár kincstárnoka, a kémhálózat vezetője és a helyi bordélyház tulajdonosa, aki mesterien manipulálja a királyi családot.

Viserys Targaryen és Marcus Licinius Crassus: Daenerys bátyja, a hataloméhes, de gyenge Viserys, kapott egy „arany koronát” Khal Drogótól, a húga férjétől. A történelemben Licinius Crassus római hadvezér szövetséget kötött Julius Caesarral.

Crassust a parthusok ellen vezetett háborúban ölték meg, majd a fejét a parthusok uralkodója elé vitték. Állítólag Crassus kapzsi volt, ezért aranyat tömtek a szájába, hogy még a túlvilágon is kínozza az arany utáni vágya.

Tarth-i Brienne és Jeanne D’Arc: Ahogy Tarth-i Brienne, úgy Jeanne D’Arc is páncélt viselt. Jeanne D’Arc a történelem egyik leghíresebb asszonya volt, aki bátran belevetette magát a csatába, és akit a férfiak sokszor lenéztek azért, mert nő létére harcol.

Yara Greyjoy és Matild: Amikor I. Henrik fia meghalt, akkor az uralkodó Matildot jelölte meg törvényes örököséül. A nő unokatestvére, Blois-i István ezt ellenezte, ezért polgárháború tört ki I. Henrik halála után. A harcot István nyerte meg.

A Trónok harcában Yara idősebb bátyja hunyt el, és ő lett az örökös, de csak addig, amíg fel nem bukkant a nagybátyja.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló