Kéztípusok a kínai öt elem alapján



Nézd meg, hogy a te kezed melyik kategóriára hasonlít a legjobban, és olvasd el a típushoz tartozó elemzést!Fém kéz: Jellemzői a négyszögletes tenyér, ujjak és körmök, fehér, nyirkos, húsos, ruganyos tenyér. A Fém kezű emberek gyakorlatiasak, a hiúság nem befolyásolja őket, erős akarattal rendelkeznek és törvénytisztelők.

Jellemző rájuk a vezetői képességek, igazságosság, a gyengéket pedig inkább védelmezik, mint bántalmazzák. Mindig meghálálják, ha valaki segít nekik. Szándékosan senkit sem hagynak cserben, senkit sem használnak ki.

Bennük megvan az a bátorság, aminek köszönhetően kijutnak a kedvezőtlen helyzetekből, ellenállnak a nyomásnak, nagyon aktívak és a saját céljaiknak megfelelően alakítják a környezetüket.

Fa kéz: Jellemzői a hosszúkás, téglalap alakú kézfej, hosszú ujjak, kifejezett ujj ízületek és a nehezen behajló hüvelykujj. A fa kezű emberekre jellemző a makacsság, függetlenség. Szeretnek előtérben lenni, ezért nem hagyják, hogy elnyomják őket. Gyakran titokban tartják mások előtt, hogy nem szeretik a klikkesedést. Ragaszkodnak a berögzült mintázatokhoz, emiatt nehezen fogadják be a változó környezetet.

Alaposan ismerik a saját elméjüket és bátran kifejezik magukat. Boldogan gondoskodnak a gyengébbekről és mindenért készek felelősséget vállalni. Finom lelkűek, empatikusak és könnyen meghatódnak. Emellett rendkívül kíváncsiak, szívesen ásnak le a dolgok mélyére, hogy jobban megismerhessék azokat. A fa kezűek jól érvényesülhetnek a filozófia, a művészete és a pszichológia terén.

Víz kéz: Jellemzői a széles, gömbölyded, sima tenyér, zömök ujjak, kerek ujjbegyek és a hosszú körmök. Okosak, tehetségesek, gyorsan tanulnak, igyekeznek mindent felfedezni és mindenről próbálják kideríteni az igazságot.

A gondolkodásuk tiszta, az ítélőképességük utánozhatatlan és egyedülálló az elemző képességük. Habár élénk a fantáziájuk, mégis nehezen lépnek a tettek mezejére és hajtanak végre bármit is. Hajlamosak elveszni a beszédben. A környezeti változáshoz könnyen alkalmazkodnak, függetlenül attól, hogy azok mennyire komolyak.

A szerelemben a sajátjuktól eltérő hatterű emberekbe szeretnek bele. A víz kezűeket vonzza az újdonság, de a szellemi lyukakat, szakadékokat náluk semmi sem tudja pótolni. Hajlamosak olyanokkal viszonyt kezdeni, akikkel nincs sok közös pontjuk.

Tűz kéz: Jellemzői a hosszú kézfej, hosszú ujjak, alig kivehető ujj ízületek, pirosas hegyes körmök. A tűz kezű emberek szenvedélyesek, gyors gondolkodásúak, teljesen egyértelműen tudatják, hogy mit szeretnek, mit utálnak.

Hajlamosak feláldozni magukat a szeretteikért, de annak a színét se akarják látni, akit nem kedvelnek. Gyorsan tanulnak, széles az érdeklődési körül, őszintén és bizonyossággal nyilvánulnak meg, de a kitartás nem az erősségük.

Föld kéz: Jellemzői a vastag kézfej és ujjak, széles csukló, érdes tenyér, vaskos hüvelykujj alap. Az ilyen típusú emberek képesek feláldozni magukat azért, hogy másokat megvédjenek. Készek beletörődni egy helyzetbe és képesek mások elfogadására. Inkább bölcsnek, mint okosnak lehet őket tekinteni. Közvetlen, de néha unalmas személyek.

Sok értékes véleményük van, de azokat nem azonnal, nem véletlenszerűen árulják el. A tetteikért cserébe nem kérnek semmit, ezért azokat nem értékelik eléggé. Az emberek csak később jönnek rá, hogy milyen fontos szerepet töltöttek be az életükbe a föld kezűek. Erős az önvédelmük, emiatt igazán nehéz közel kerülni a valódi, belső világukhoz. Amit a fejükbe vesznek, azt nem adják fel.

(Forrás: tudasfaja.com)

Ajánló

Ajánló