Sok mai sorozat merít a Sailor Moonból



Ezek az animék örökre beírták magukat a műfaj történelmébe.Sailor Moon: A Sailor Moon jelentőségét jól mutatja, hogy több modern klasszikus is ebből az animéből építkezett, megalapozta a mahou shoujo műfajt, a szereplői között sokoldalú LGBT-karakterek is megjelentek, de a csodás ruhákat is meg kell említeni.

Descending Stories: Showa Genroku Rakugo Shinju: Az anime egy korábbi elítéltről szól, aki egy rakugo mester előadása után eldönti, hogy a tanítványa akar lenni. A Rakugo egy tradicionális japán történetmesélési forma, ami a modern stand-upból és a görög, valamint az ír költészetből is sokat merít.

Ranma ½: A mai viszonylatokhoz képest elavultnak tűnhet az animáció minősége, de ettől eltekintve, a szíve helyén van, ráadásul kevés az olyan őrült vígjátéksorozat, mint a Ranma ½. Ez elsősorban a premisszája és az abszurd szereplői érdeme.

Jojo's Bizarre Adventure: Stardust Crusaders: A történet főszereplője a gimnazista Stardust Crusaders Jotaro Kujo, aki felfedezi, hogy emberfeletti erővel rendelkezik, hála a vérvonalának. A főhős elindul, hogy megmentse az anyját, de az úton a legkülönösebb fejvadászokkal kell megküzdenie. Az anime bővelkedik a látványos akciójelenetekben, őrült karakterekben és felejthetetlen pillanatokban.

Baccano: A Baccano egy szélsebes kaland, ami a felejthetetlen vonatútjai és talán az anime történelmének legemlékezetesebb pszichopatáinak köszönheti a hírnevét. A sorozat olyan, mint egy puzzle, ami epizódról epizódra képes meglepni a nézőt, és felborítja mindazt, amit addig az ember látott.

Dragon Ball Z: A széria középpontjában Goku és a barátai álltak, valamint a verekedés. A történet nemigen szolgált ennél mélyebb mondanivalóval, de ezért kárpótolt a humor, a karakterek és a remekül megírt akció.

Hunter x Hunter: A történet főhőse a fiatal Gon, aki azért hagyja maga mögött a városkáját és a szigetet, hogy felkutassa a rég eltűnt apját, akiről eleinte csak annyit tud, hogy hivatásos és világhírű Vadász volt. Gun vállalkozik az életveszélyes vizsgára, ami után is Vadásszá válhat.

Code Geass: Lelouch of the Rebellion: A 2006-ban indult sorozat egyik vonzereje a magával ragadó alapfelállás és az aprólékos világépítés, a másik a jól átgondolt történetmesélés és a rengeteg csavar. A Code Geass: Lelouch of the Rebellion egy alternatív korban játszódik, ahol a világon a Szent Brit Birodalom, a Kínai Föderáció és az Európai Unió osztozik.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood (Fullmetal Alchemist: Testvériség): A sorozat a keretes szerkezetével egy csapásra megnyeri magának a nézőt, aki számára azonnal világossá válik, hogy az Elric fivérek miért nyúltak a tiltott alkímiához és miért áldozzák fel a fizikai valójukat azért, hogy feltámasszák a halott édesanyjukat.

FLCL (kiejtése: Fooly Cooly, azaz „fúli-kúli”): Anime szinten is rövidnek tekinthető ez a szürreális, egyedi sci-fi vígjáték, ami egy másodperccel sem tűnik hosszabbnak vagy rövidebbnek a kelleténél. Az FLCL főhőse a külvárosi srác, Naota Nandaba és annak új barátja, Haruka Haruhara, aki egy csalafinta földönkívüli nő.

Monthly Girls' Nozaki-kun: A gimnazista Chiyo Sakura, aki beleszeret az idősebb diáktársába, Umetaro Nozakiba. Amikor a lány bevallja a fiúnak az érzéseit, akkor ő azt hiszi, hogy csak egy rajongója, aki örömmel lenne az asszisztense.

Chiyo rájön, hogy Nozika valójában a kedvenc mangaszerzője, aki női álnéven jelenteti meg a romantikus történeteit. Chiyo nemcsak a fiú életének fontos részévé válik, hanem az írásban is segíteni kezd neki.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló