Star Wars karakterre akart hasonlítani Dwayne Johnson a Jumanji: A következő szintben



Öt érdekesség a csütörtökön mozikba kerülő kalandfilmről.Johnson erre a Star Wars-karakterre akart hasonlítani: Dwayne Johnson hatalmas a Star Wars rajongójának tartja magát, éppen ezért kitalálta, hogy szeretné, ha Dr. Bravestone videójáték-karakter fizimiskájáról mindenkinek a Star Wars-ból ismert Han Solo ugrana be.

A színész megkérte a Jumanji jelmeztervezőjét, hogy a ruhájával idézzék meg a messzi-messzi galaxis legendás alakját. Johnson szerint a jelmeze övén és pisztolytáskáján lehet felfedezni a Solóra utaló jeleket.

A Jumanji eredetileg egy képeskönyv: A film forgatókönyvét adaptációként jelöli meg a stáblista, de nemcsak az 1995-ös Robin Williams-féle filmet tekinti alapanyagnak, hanem egy könyvet is, ugyanis a Jumanji története először képes gyerekkönyvként jelent meg.

A csupán 32 oldalas könyvet Chris Van Allsburg szerezte, és nem tekinthető az 1995-ös mozi szöveghű feldolgozásának, hiszen például a felnőtt szereplők nem szerepelnek benne, és a főszereplő gyerekek sem teljesen egyformák.

A filmváltozat ezen túl is sok elemmel gyarapodott, így például részletesebb háttértörténettel, amiből az újkor Jumanji-filmek is bőszen merítenek.

Szinte lóhalálában készült el a film: Ahhoz képest, hogy a Jumanji: A következő szint blockbuster, meglepő gyorsasággal készültek el a forgatási- és utómunkálatok. A felvételeknek csak 2019 februárjának elején kezdtek neki, majd májusban Johnson már a szokott profizmussal köszönte meg a stáb munkáját, ugyanis végeztek a forgatással.

A premierig így maradt hét hónap, ami ugyancsak szokatlan, hiszen a stúdiók általában egy évet hagynak a bemutatóig azért, hogy mindent időben befejezhessenek. Kevin Hart jóval a forgatás után történt, szeptemberi autóbalesetén kívül nem történt olyan esemény, ami akadályozta volna a munkát, így feltételezhető, hogy a stábnak azért sikerült ilyen gyorsan végeznie, mert egyszerűen mindenki tette a dolgát.

Ugyanakkor az igazsághoz az is hozzátartózik, hogy a rendező, Jake Kasdan elárulta, hogy bizonyos akciójelenetek előkészítése és összehozása több, mint egy évig tartott.

Egyedül Karen Gillan karakterén nem csavartak semmit: A Jumanji: A következő szint szereplői közül a fiatal Martha (Morgan Turner) az egyetlen, aki ugyanazt az avatárt kapja, mint az első részben.

Ennek elsősorban narratív oka van, ugyanis sikerült úgy átvariálni az alapfelállást a Vár a dzsungelhez képest, hogy kellett egy kapaszkodó, hogy a szereplők ne vesszenek el teljesen a sztoriban.

Karen Gillan elmondta, hogy annak ellenére, hogy Martha nem érzi túl jól magát kalandorbőrben, mégis az ő feladata valahogy összetartani a csapatot, hiszen egyedül róla mondható el, hogy nemcsak a videojátékot, hanem az avatárját is sikerült már egész jól kiismernie. Ebből arra lehet következtetni, hogy Gillian kiemelt szerepet kap a cselekményben.

Ennyi centi van Danny DeVito és Dwayne Johnson közt: A 75 éves Danny DeVito 151 centi magas (az interneten nincs egyetértés ezzel kapcsolatban) és 88 kiló. Ezzel szemben a 47 éves Dwayne Johnson 190 centi magas (van, ahol 196 centit írnak), nagyjából 115-120 kiló, a bicepsze 50-es. Ezek után nem csoda, hogy Johnson a valaha volt legszürreálisabb dolognak írta le Danny DeVito megformálását.

Annak érdekében, hogy Johnson teljesen át tudjon lényegülni, sok időt töltött a nála közel fél méterrel alacsonyabb kollégájával, hogy átvegye DeVito beszédstílusát és jellegzetes habitusát.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló