Megdöbbentő random érdekességek a világról



A Brittany Packnett Cunningham Twitteren feltett kérdésére érkezett válaszok közül az IFL Science oldal választotta ki és ellenőrizte le a legjobbakat.A delfinek spermája képes embert ölni: A dr. kittens not kids felhasználónevet használó válaszadó szerint a delfinek spermája olyan erővel lövell ki ejakuláció közben, hogy az megölhetne egy embert. Az IFL Science szerint ez az állítás hamis, mert az igaz, hogy a delfinek nagy távolságba tudják lövellni a spermájukat, de ez mégsem jelenti azt, hogy azzal embert is ölhetnek.

Egy élősködő rák nőstényt csinál a hím tarisznyarákból: Az Otters Gonna Ott felhasználónevet használó válaszadó azzal a különös érdekességgel állt elő, hogy létezik egy olyan élősködő rákfajta, a zacskórák (Sacculina carcini), ami a tarisznyarákba beépülve megváltoztatja annak nemét. Ez úgy történik, hogy a zacskórák elszárítja a hím tarisznyarák ivarmirigyeit, amik helyett olyan nőstény nemi jegyek alakulnak ki, mint például a petefészekszövet.

A koalák rettenetesen buták: Jessi válaszából kiderült, hogy az aranyos erszényesek nem túl okosak. Ha például a táplálékukkal nem az általuk megszokott formában találkoznak, mert például tányéron van, a fa helyett, akkor a koalák előbb halnak éhen, mint megegyék, ugyanis nem ismerik fel az ételt, ha annak alakja eltér a megszokottól.

Ez az állítás igaz, mert a koalák valóban nagyon buták, és hiányzik belőlük az a magasabb szintű felismerés és értelem, ami a legtöbb állatban megvan.

A kutyák észak-dél irányban végzik a dolgukat: Eunoia azzal az érdekességgel rukkolt elő, hogy a kutyák a Föld mágneses terének irányába végzik a kis és nagy dolgukat, a végterméküket pedig észak-déli irányba szeretik lerakni, míg a keleti-nyugati irányt igyekeznek kerülni.

Habár úgy tűnhet, hogy ez csak kitaláció, mégis tudományos kísérlet bizonyítja, hogy a jelenség igenis létezik. A kutyák tényleg az észak-déli irányt részesítik előnybe, ha a dolguk végzéséről van szó, vagyis egész jó iránytűként szolgálhatnak.

A dinoszauruszok hihetetlenül sokáig éltek a Földön: Josh válasza, ami arról szólt, hogy kevesebb idő telt el a T-Rex és az emberiség között, mint a sztegoszaurusz és a T-Rex között, igaz. Sőt, a teljes igazság az, hogy nemcsak több idő telt el a két dinoszauruszfaj között, mint a dinoszauruszok kihalása óta az emberiségig, hanem még a galaxis két átellenes pontján is léteztek.

Ennek a magyarázata az, hogy ahogy a Föld kering a Nap körül, úgy az egész naprendszerünk is kering a galaxis középpontja körül, a teljes pályát pedig nagyjából 230 millió év alatt teszi meg. A dinoszauruszok tehát olyan sok évig éltek a Földön, hogy sztegoszaurus és a T-Rex a galaxis két teljesen különböző pontjain éltek.

A nőstény koaláknak két vaginájuk van: Danielle Robinson furcsa érdekessége arról szólt, hogy a nőstény koaláknak két vaginája van. Ez valójában nemcsak a koalára, hanem a legtöbb erszényes állatra igaz, a hím egyedek pénisze pedig kettéágazó. A nőstény koalák két oldalsó vaginája két külön méhbe vezet, egy harmadik csatorna pedig a szülésre szolgál.

A lajhárok nem eregetnek gázokat: Dani Rabaiotti szerint a lajhárok soha nem szellentenek.

Az emberek borzalmasan rosszak véletlenszerű számsorok generálásában: Matthew Dockrey arról írt, hogy abban az esetben, ha egy véletlenszerű számsort kell megadnunk, akkor jobb lenne, ha számítógéppel generálnánk a számokat, mert az emberek annyira kiszámíthatóan választják ki az egymás utáni számjegyeket, hogy egy statisztikai analízis könnyedén leleplezi őket.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Ajánló

Ajánló