Szerelmespárok a Marvel képregényekben



A Moziverzumban nem, de a képregénylapokon nagy szerepet kap a romantika.A Tél Katonája és Fekete Özvegy: Több legendás szuperhősbe, köztük Fenegyerekbe, Herkulesbe és Sólyomszembe is beleszeretett Fekete Özvegy, ám a kémia egyikükkel sem működött olyan jól, mint Bucky Barnesszal.

Ennek oka, hogy sok közös van bennük, hiszen mind a ketten a Szovjetunió bábjaként követtek el szörnyű dolgokat. Bucky Natasha kiképzője volt a Vörös Szobában, ahol egymásba szerettek, de a program vezetői gyorsan közbeléptek és véget vetettek a titkos románcnak. A vonzalom azonban nem tűnt el, így évekkel később Natasha és Bucky végre akadálymentesen alkothatott egy párt.

Wicca és Hulkfi: Távolról sem volt könnyű élete a két ifjú szuperhősnek az előtt, hogy az Ifjú Bosszú Angyalainak csapatában találkoztak. Wicca és Hulkfi kirekesztve nőtt fel, ezért nem meglepő, hogy milyen jól megértik egymást. Minden kétséget kizáróan ők a Marvel legnépszerűbb azonos nemű szerelmespárja.

Fenegyerek és Elektra: A szerelemben soha nem volt szerencséje Fenegyereknek, hiszen több kapcsolata (például Karen Page, Milla Donovan) tragikus véget ért, ráadásul Matt Murdock vonzza az olyan veszélyes nőket, mint például Fekete Özvegy és Tífusz Mary.

A görög bérgyilkosnő, Elektra Natchios a Marvel egyik leghalálosabb hölgye. Fenegyerek és az ő kapcsolata sok sorscsapást megélt, de a szerelmük igazi tragédiája mégis az, hogy tulajdonképpen az eleje óta tudni lehetett, hogy ennek nem lesz jó vége.

A legszomorúbb, hogy se előtte, se azóta nem tudtak mások mellett úgy kiteljesedni, mint ahogy egymás oldalán.

Mr. Fantasztikus és Láthatatlan Nő: Annak ellenére, hogy előfordultak köztük mosolyszünetek, mégis Reed Richards és Sue Storm tudja, hogy mi a hosszú párkapcsolat titka. Mr. Fantasztikus és Láthatatlan Nő nemcsak a magánéletben, hanem a szakmájukban is kiváló csapatot alkotnak, hiszen együtt tették sikeressé a Fantasztikus Négyest, majd később megalapították a Jövő Alapítványt. Mindeközben képesek voltak ideális családi légkört teremteni két gyermekük, Franklin és Valeria számára.

Higanyszál és Kristály: Ahogy az emberek, úgy a szuperhősök is hajlamosak elhamarkodott döntést hozni. Ez történt a mutáns (akkor még annak hitt) Higanyszál és a nemember Kristály esetében, akik összeházasodtak, ám hamarosan elváltak, hiszen hiába szerették egymást, egyikük sem volt elég elkötelezett.

A házasság felbontását megnehezítette a közös gyerekük, Luna, akiről akkor még azt hitték, hogy félig mutáns, félig nemember. A békés elválást az sem segítette, hogy Pietro a lányát használta fel arra, hogy meglopja a Nemembereket, ráadásul háborút szított a Nememberek és az Egyesült Államok között.

Küklopsz és Jean Grey: Küklopsz és Jean kapcsolata csodás volt, egészen addig, amíg a nőt meg nem szállta a kozmikus Főnix-erő. Scott többször is átélte Jean elvesztését. Habár az évek során több más nővel is volt dolga (például Jean klónjával, Madelyne Pryorral, illetve Emma Frosttal), mégis Jean maradt számára az egyetlen igaz szerelem, akinek elvesztése után igencsak sötét irányokat vett a férfi élete.

Gambit és Vadóc: Vadóc meghódítása különösen nehéz feladat, hiszen a mutánscsapat egyik legkeményebb női tagjának páncélját nehéz áttörni, de a rejtélyes louisianai sármőr, Gambit sikerrel járt. A szerelmük azonban nem felhőtlen, hiszen soha nem lehetnek igazán együtt, aminek oka, hogy Vadóc egyetlen érintése is halálos lehet.

(Forrás: marvelmagyarorszag.blog.hu)

Ajánló

Ajánló