Apjától kapta az első füves cigit Robert Downey Jr.Érdekességek, amiket kevesen tudnak a híres színészről.Apja vezette be a drogok világába, Sean Penn próbálta kirángatni onnan: Robert Downey Jr. élete első füves cigijét kisgyerekkorában kapta, méghozzá az apjától, a szintén színész, 84 éves Robert Downey Sr.-tól kapta.

Robert Doweny Jr. először akkor próbál leszokni a drogozásról, amikor szimbolikusan eltemette a Fagypont alatt-jelmezt, de ez a kísérlete kudarcba fulladt, ugyanis 1994-ben visszaesett, egy évvel később pedig a hernyóra is rákapott.

Úgy tűnt, Robert Doweny Jr. karrierjének vége, de ezt Sean Penn nem tudta tétlenül végignézni, ezért drasztikus lépésre szánta el magát: berúgta a színész lakásának ajtaját, elvette a kulcsait és erővel bevitte a rehabra.

Nemcsak eljátszotta Charlie Chaplint, de meg is vette annak házát: Richard Attenborough 1992-ben forgatott életrajzi drámája, a Chaplin, Oscar-jelölést és több díjat hozott Robert Downey Jr. számára, ugyanis a fiatal színész rendkívül jól alakított Charlie Chaplint.

Robert Downey Jr. nagy csodálója a hollywoodi legendának, akinek Los Angelesben található, mediterrán stílusú villáját megvette 1988-ban. Az épület 1994-ig volt a tulajdonában.

Bár gyerekkora óta Vasember-rajongó, egy másik ikonikus képregényhőst is eljátszhatott volna: Robert Downey Jr. gyerekkora óta rajong Vasemberért, de nemcsak érte volt oda kicsiként, hanem a harmadik filmben szereplő főellenség Mandarinért is.

Ugyanakkor nem Vasember volt az első szuperhős szerep, amire Robert Downey Jr. esélyes volt, ugyanis az ő neve is szóba került az 1989-es Tim Burton-féle Batman főszerepére, de azt végül Michael Keaton szerezte meg.

A balett, a kung-fu és a pelenkázás „szakértője”: Robert Doweny Jr. elárulta, hogy a Wing Chun kung-fu volt az, ami igazán segített neki abban, hogy leszámoljon a drogfüggőségével. A színész 2003-ban, Los Angelesben vágott neki a Wing Chunnak, és még most is heti 3-szor 3 órát edz.

Robert Downey Jr. nemcsak a kung-fuba kóstolt bele, hanem balettozott is, amikor Londonban lakott. A sztár 10 éves korában a híres chelsea-i Perry House-ban vett leckéket. Van azonban még egy tehetsége, amiről a felesége, Susan Downey beszélt, ugyanis elmondása szerint, Robert Downey Jr. a pelenkázásban is kiemelkedő tehetség.

Ez nem meglepő, hiszen a színész első gyermeke, Indio Falconer Downey, 1993-ban született Deborah Falconertől, majd 2012-ben világra jött a második fia, Exton Elias, 2014-ben pedig a lánya, Avri Roel, akiknek édesanyja Susan Downey.

Van néhány furcsa kajafétise: Ha nem kellene vigyáznia az alakjára, akkor Robert Downey Jr. szívesen kombinálná az ételeket. Szívesen enne például egy carbonara spagettis pizzát, és szívesen tele enné magát vanília-eper-csoki fagyival az éjszaka közepén. Utána azzal nyugtatná magát, hogy másnap edzeni fog.

Gyakran kénytelen magassarkú cipőben forgatni: Hollywoodban sokszor trükközni kell a férfiszínészek magasságával, ha a sztár túl alacsonynak bizonyul egy-egy szerepben, Robert Downey Jr. pedig alacsonynak számít az 174 centis magasságával.

A színész már nem egyszer rákényszerült arra, hogy magassarkút viseljen a forgatásokon. Az első eset a Guy Ritchie által rendezett Sherlock Holmes volt azért, hogy Robert Downey Jr.-nak ne kelljen felnéznie az 178 centi magas Jude Law-ra, aki Watson doktort játszotta.

Ugyanerre a trükkre volt szükség a Marvel-filmekben, hiszen a kollégái közül többen is sokkal magasabbak nála, így például Chris Hemsworth, aki közel 2 méter magas és Chris Evans 183 centi.


(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló