Ki lehetett Julie Doe?Öt különös ember, akinek kiléte máig rejtély a hatóságok előtt.Julie Doe: 1988. szeptember 25-én egy bomlásnak indult holttestet találtak a floridai Lake County erdős területén. Az áldozatnak mellimplantátumai voltak, ezért azt hitték, hogy nő lehet. Ennél több nem derült ki róla.

2015-ben új DNS-vizsgálatokat végeztek. Ezek eredményéből kiderült, hogy az áldozat valójában férfi. A Julie Doe névre keresztelt ismeretlen nem átalakító műtéten eshetett át, ezért feltétezhették 1988-ban, hogy nő. Az, hogy ki lehetett és mi történt vele, soha nem derült ki.

Allen: 1976 és 1977 között tartotta rettegésben a michigan-i Oakland lakosságát az „Oakland megyei gyilkos”, aki összesen négy gyereket rabolt el és ölt meg. A hatóságok soha nem azonosították a gyilkost.

Egy rejtélyes férfi, „Allen” azonban felvette a kapcsolatot a pszichiáter Bruce Danto-val, akinek arról beszélt, hogy a gyerekgyilkos a szobatársa, „Frank”, és erről fotográfiai bizonyítéka van, amit átad, ha cserében mentességet kap.

A két férfi találkozót beszélt meg a helyi meleg bárba, ahova azonban nem Danto ment el, ugyanis ő értesített egy rendőrt, Jerry Tobiast. A pszichiáter nevében Tobias ment el a találkozóra. A bárban egy ismeretlen meg akarta hívni egy italra Tobiast, de úgy tűnt, mintha az idegen támadni készülne, ezért a rendőr megvédte magát. Az ismeretlen elmenekült. A feltételezések szerint ez a személy lehetett Allen, aki soha többé nem jelentkezett.

Neil Dovestone: 2015. december 11-én jelent meg egy idős férfi az angliai Greenfieldben található Clarence kocsmában, ahol afelől érdeklődött, hogy melyik úton lehet a leggyorsabb felsétálni a hegy tetejére.

Az idegen holttestét másnap találták be a Saddleworth Moor tetején. Kiderült, hogy a halálát sztrichnint okozta. A vizsgálat során 130 fontot és vonatjegyeket találtak nála, ami alapján megállapították, hogy Londontól 320 kilométert utazott. Személyi igazolvány nem volt nála.

Mivel az idős embert utoljára a Dovestone-víztározó közelében látták, ezért elnevezték Neil Dovestone-nak. A legértékesebb nyom, amit a hatóság nála talált, egy üres palack tiroxin-nátrium volt, amit csak Pakisztánban gyártanak, ám ez is kevés volt ahhoz, hogy a nyomozók kiderítsék a férfi valódi személyazonosságát.

A Könnycseppes erőszaktevő: Los Angelesben két évtizeden át terrorizálta az embereket egy latin férfi, aki legalább 39 szexuális támadást követett el. Az áldozatok egy könnycsepp tetoválásról beszéltek, ezért a tettest elnevezték „Könnycseppes erőszaktevőnek”.

A bíróság Luis Lorenzo Vargast ítélte el az ügyben, de 2015 novemberében a DNS-tesztből kiderült, hogy nem ő a „Könnycseppes erőszaktevő”, ezért szabadon engedték. Azóta sem derült ki, hogy ki a valódi elkövető.

Az 401-es autópálya utasa: 2004. április 22-én baleset történt a 401-es autópályán. Egy Toyota Corolla hátulról belerohant egy Purolator teherautóba, és kigyulladt. A Toyota sofőrje, Suimi Habteab el tudott menekülni, de az utasa, egy nő, aki állítása szerint a felesége volt, ám kiderült, hogy a férfi soha nem volt nős, felismerhetetlenségig összeégett.

A hatóság nyomozásából kiderült, hogy Habteab korábban Purolator sofőrként dolgozott, majd jogtalan felmondás miatt beperelte a céget. A Toyota belsejére benzint locsoltak, a törvényszéki vizsgálatok pedig megállapították, hogy az áldozat már az ütközés előtt halott volt. Habteabot elítélték. Az, hogy ki volt az áldozat, a mai napig rejtély.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló