Michael Bay távolról sem elégedett a Transformers: A bukottak bosszújával



Öt rendező, aki utálta, megbánta vagy elhatárolódott a saját filmjétől.Michael Bay – Transformers: A bukottak bosszúja (Transformers: Revenge of the Fallen, 2009): 2011-ben, két évvel a film premierje után, Michael Bay bevallotta, hogy leginkább a szkript volt az, ami nem nyerte el a tetszését. A forgatókönyv a 2007-2008-as hollywoodi forgatókönyvíró-sztrájk után készült, ami Bay megítélése szerint, elég meredek helyzetet teremtett.

Bay úgy érezte, hogy teljesen feleslegesen készült hónapokig egy olyan filmre, amihez végül jó, ha végül 14 oldalnyi ötlet született.

Joel Schumacher – Batman és Robin (Batman & Robin, 1997): Joel Schumacher így nyilatkozott a VICE-nak adott telefonos interjúban 2017-ben:

„Nézzék, sajnálom! Szeretnék bocsánatot kérni az összes rajongótól, akinek csalódást okozott a film. Ennyivel tartozok nekik.”

A rendező hozzátette, hogy a saját hibáiért egyedül ő a felelős.

Josh Trank – Fantasztikus Négyes (Fantastic Four, 2015): Josh Trank azon rendező egyike, aki már jó előre megvetette a saját filmjét, ugyanis 2015-ben a Fantasztikus Négyes legemlékezetesebb pillanatát nem a moziban láthatták a nézők, hanem Trank Twitterén olvashatták.

Történt ugyanis, hogy miután végre bemutatták az elvárásokkal eleve térdre kényszerített Fantasztikus Négyest, ami a kritikus tetszését sem nyerte el, a rendező ezt írta a Twitteren:

Egy évvel ezelőtt volt egy olyan fantasztikus változatom ebből, amit a kritikusok is imádtak volna. Valószínű, hogy soha nem fogjátok látni. Ez van!”

Joss Whedon – Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron, 2015): Joss Whedon 2012-ben képes volt friss vért pumpálni a Marvel Moziverzumba, de 2015-ben, amikor a Bosszúállók: Ultron korát forgatta, úgy tűnt, hogy teljesen kimerült.

A rendező képtelen volt megnézni az elkészült alkotást, ugyanis nemcsak a forgatás szívta el minden energiáját, hanem a Marvellel való küzdelme is. A 2016-os premier után Whedon meglepő nyíltsággal beszélt a céggel való vitáiról, ami ugyan hozzátartozik az alkotói folyamatokhoz, mégis a rendezőt alaposan kifárasztott a munka, amire alapvetően „büszke”, de előfordulnak benne olyan részek, amelyek „némileg frusztrálják”.

Tony Kaye – Amerikai história X (American History X, 1998): Habár az Edward Furlonggal és Edward Nortonnal készült Amerikai história X a kritikusoknak és a közönségnek is tetszett, mégis a rendezője, Tony Kaye ezt a munkáját nevezheti az egyik legbalhésabbnak.

A híresztelések szerint elképesztően nehéz volt együtt dolgozni a rendezővel, a helyzet pedig olyannyira elmérgesedett, hogy a New Line Cinema végül nem engedte be a vágószobába. 2002-ben Kaye cikket írt arról, hogy mennyire nem volt megelégedve a producerekkel és a szerinte szörnyen gyenge forgatókönyvvel, valamint kifejtette, hogy szívből utálja az egymás karjaiban bőgős jelenetekkel teli mozis verziót.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a rendező nem akarta, hogy Norton szerepeljen a filmben, ugyanis a színész, aki akkoriban Hollywood aranyfiújának számított, nem győzte meg a játékával és kisugárzásával Kaye-t, aki kénytelen volt beletörődni a színészválasztásba, ugyanis nem volt alternatíva, ám így is kifogásolta, hogy Norton túl sok játékidőt kapott.

Kaye megpróbálta elérni a rendezők céhnél, hogy a neve ne szerepeljen az Amerikai história X stáblistáján, de végül ottmaradt a neve.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló