Pestisekkel volt tele az olasz Poveglia szigetA világ legfélelmetesebb helyei, amelyekről ma azt gondolják, hogy szellemek kísértik.Poveglia, Olaszország: Régen több, mint 160.000 pestises beteget ápoltak a Velence és Lido között található szigeten, ami napjainkban a világ egyik legfélelmetesebb szellemjárta helye, ugyanis rengetegen haltak meg ott, és Poveglia nagy része emberi maradványokból áll.

A szellemtörténetek leginkább annak a ténynek köszönhetőek, hogy 1793 és 1814 között, a pestises betegek számára, karanténállomásként használták a szigetet, majd 1922-ben elmegyógyintézetté alakították át.

Állítólag ebben az időben egy orvos kínozta és gyilkolta a betegeket, majd egy harangtoronyból kizuhanva meghalt. Az elmegyógyintézetet 1968-as bezárása óta Poveglia üresen áll.

Stanley Hotel, Egyesült Államok: A Sziklás-hegység közelében, Coloradoban található a Stanley Hotel, amivel kapcsolatban úgy hírlik, hogy 1974-ben ott járt Stephen King, aki az onnan merített ihletből írta meg a Ragyogás című könyvét.

Stephen King érkezése előtt nem lehetett hallani szellemtörténeteket a hotellel kapcsolatban, ám azóta rengetegen beszéltek arról, hogy egy szobalány, Elizabeth Wilson kísért az épületben. A vele kapcsolatos legenda szerint 1911-ben robbanás történt a 2017-es szobában.

Az egy gyertya miatt bekövetkezett balesetben a szobalány eltörte mind a két lábát. Habár Elizabeth Wilson túlélte a robbanást, mégis a halála óta a 217-es szobába kísért. A vendégek arról számoltak be, hogy a ruhákat összehajtva, szépen elrendezve találták a szobában, annak ellenére, hogy senki sem csinálta meg azokat.

A Jó Reménység vára, Dél-Afrika: Eleinte a kormány székhelyként működött a dél-afrikai Jó Reménység vára, majd később egy sokkal rémisztőbb helyet alakítottak ki belőle, ugyanis egy részét kínzókamraként kezdték használni.

Állítólag a mai napig ott kísértenek azok, akik belehaltak a kegyetlen büntetésekbe, kínzásokba és kivégzésekbe. A látogatók arról számolta be, hogy lebegő, láb nélküli embereket láttak. A sikolyokat hallottak és különös paranormális jelenségeket tapasztaltak.

Fairmont Banff Springs Hotel, Kanada: 1888-ban nyitották meg a Fairmont Banff Springs Hotelt. A Kanada egyik legszebb vidékén található szálloda arról vált híressé, hogy vannak vendégei, akik soha nem távoznak.

A leghíresebb történet az 1920-as évekig visszanyúló Ghost Bride, ami arról szól, hogy egy fiatal pár az esküvőjére készült, amikor a márványlépcsőn vonuló, gyönyörű ruhát viselő menyasszony megcsúszott és a halálba zuhant. A hotel alkalmazottja és vendégei azóta is arról beszélnek, hogy látták, hogy egy fátyolos alak sétál a lépcsőn fel és le, valamint menyasszonyi ruhát láttak táncolni az emeleti bálteremben.

Egy másik szellemtörténet Samről szól, aki általában a vendégeknek segített az igényeik kielégítésében. A Fairmont Banff Springs Hotel szobái közül sokat szellemjártának tartanak. A vendégek olyan különös dolgokról számolnak be, mint az, hogy kirántották alóluk a párnát, vagy eltolták az ágyat.

Old Changi Kórház, Szingapúr: 1935-ben, a Brit Királyi Légierő számára nyitották meg a kórházat. Majd miután 1942-ben, Szingapúr japán megszállásakor a britek távoztak, a japánok részben börtöntáborrá alakították a kórházat, és ott kínozták a katonákat, a szövetségeseiket és minden más japánellenes személyt.

A háború után újra a briteké lett a kórház, amin állítólag paranormális nyomott hagyott a háború alatt elkövetett kegyetlenkedés. Az elmúlt években a látogatók arról számoltak be, hogy véres katonák szellemével találkoztak.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló