Négy rémisztő szellemtörténet a világból



Reméljük, hogy csak az emberek fantáziájában léteznek ezek a gonosz kísértetek!Hátborzongató gyerekek kísértenek: A dél-afrikai Gautengben található az elhagyatott Kempton Park, ahol a Kyalami Kórház található. Máig rejtély, hogy pontosan miért hagyták el és zárták be az intézményt 1996-ban.

Az összes beteg dossziéját és az orvosi eszközöket a kórházban hagyták. A szellemvadászok gyakran felkeresik a kísérteties kórházat, hátha találkoznak néhány ott bolyongó lélekkel.

A környéken élők közül az egyik család arról számolt be, hogy rendszeresen kicsi, nedves lábnyomokat találnak az otthonukban. Egy házaspár a gyerekeik szobájában látták, hogy szem nélküli, idegen fiatalok játszanak.

A környéken kísértő gyerekszellemek nagy számát a kórház „orvosának” számlájára írják, ugyanis a legenda szerint nem volt képzett gyerekorvos, ezért sok gyerek és csecsemő halt meg miatta, amiért 1992 májusában 18 év szabadságvesztésre ítélték.

Az autópálya gyilkos szelleme: Moszkvában él az a legenda, amely olyan fej nélküli, bosszúálló szellemekről szól, akik szorosan egy borzalmas esemény bekövetkezése előtt jelennek meg. Állítólag egy ilyen lény riogat a Gorkij autópályán.

A rémtörténet szerint egy szibériai gyilkost szállítottak a börtönbe, amikor baleset történt, amit a gyilkos nem élt túl. Mivel nem volt idő az eltemetésére, ezért a testét az út szélén hagyták. Állítólag már sok sofőr találkozott a gyilkos szellemével az út szélén. A beszámolók szerint a szellem úgy néz ki, mint egy hajléktalan, szakállal, lábain láncokkal.

Amikor egy sofőr megáll a szellemnek, akkor az így szól: „Bocsáss meg nekem!”

Ha a sofőr nem akar hamarosan meghalni, akkor ezt kell válaszolnia: „Isten megbocsát neked!”

A panaszosan síró szellem, amely megvakít téged: A régi mongol legenda szerint egy utazó éhen és szomjan halt a Góbi-sivatagban, ahol a mai napig kísért, panaszosan sír a sorsa miatt. Állítólag minden élő embernek vérezni kezdett a szeme és megvakult, aki hallotta a gyászos sírást.

Egy nevét elhallgató áldozat arról számolt be, hogy látta a szem nélküli, kopott ruhát viselő szellemet. A szeméből hamarosan vér folyt és megvakult.

Nők a kereszteződésnél: Aki ünnepnapon jár Mexikóban, az jól teszi, ha éjfélkor elkerüli a kereszteződéseket, mert a legenda szerint manapság ott várják a következő áldozatukat az azték cihuateteok, akik megbetegítik, lebénítják vagy rohamot okoznak a szerencsétlennek.

A rémtörténet szerint ezek az alul meztelen lények, szülés közben meghalt nők szellemei, a kedvenc áldozatuk pedig fiatal gyerekek, de azzal is megelégszenek, ha férfiakat csábíthatnak el. Mivel az ősi aztékok harcosnak tekintették a szülés közben elhalálozott nőket, ezért azok beléphettek a Nap Birodalomba, ahol négy évet töltöttek, majd cihuateteo vált belőlük.

A kecskelábú nő: A legelterjedtebb történet arról szól, hogy a szellem a vizek közelében bukkan fel. Aisha Kandisha eleinte meseszép nőnek mutatja magát, hogy így igézze meg az embereket azért, hogy azok hajlandóak legyenek követni őt vagy azonnal megöli őket. Aisha Kandisha akkor pillantható meg, ha forrásba lévő vizet öntenek a csapba, csatornába vagy valamilyen más vízbe.

Egy másik történet szerint sellőként vagy félmeztelen, kecskelábú nőként ölt alakot az emberek előtt, majd mielőtt rátámadna és bántalmazná a férfiakat, rusnya öreg boszorkává változik. Ha egy férfi túléli Aisha Kandisha támadását, akkor állítólag impotensek és súlyosan depressziósak lesznek. A legendából az is kiderül, hogy Marokkóban bármelyik tóba belenézve megpillantható Aisha Kandisha, de inkább senki se akarja látni!

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló