Jonathan Majors játszhatja Kangot, a hódítót A Hangya 3-ban



Ikornikus főgonosz érkezhet a Marvel Moziverzumába.A Marvel Studios szépen, halkan dolgozik A Hangya 3-on, amellyel kapcsolatban váratlan hírek röppentek fel, ugyanis a pletykák szerint A Hangya 3-mal új főgonosz csatlakozik a Marvel Moziverzumhoz, méghozzá Kang, a hódító, akinek szerepét Jonathan Majors kapta.

Azt, hogy kicsoda Kang, nem könnyű összefoglalni, ugyanis a karakter a kusza története során többféle néven és különböző küldetéstudatokkal csapott már össze a Bosszúállókkal és a Fantasztikus Négyessel.

Kang meggyőződése az, hogy ő a világ mindenkori jogos ura. Annak érdekében, hogy hatalomra kerüljön, folyton megpróbálja újraírni a történelmet, amihez az időutazó képességét és a jövőből szerzett, mesteri fegyverarzenálját használja fel.

Habár a Bosszúállók 1964-ben kiadott nyolcadik számában jelent meg először Kang, a hódító, mégis technikailag már egy évvel korábban, a Fantasztikus Négyes #19-ben is felbukkant. A karakter valódi neve Nathaniel Richards, és valószínűleg Reed Richards vagy Victor von Doom távoli leszármazottja, aki történelemtudósként dolgozik a 31. században.

Miután Nathaniel felfedezi Doctor Doom ősi időutazó technológiáját, visszautazik az ősi Egyiptomba, ahol Rama-Tutként megkoronáztatja magát és a jövőből hozott technológiával elhiteti az alattvalóival, hogy ő egy isten.

A zsarnoksága azonban csak addig tart, amíg le nem csap le rá a Fantasztikus Négyes. Rama-Tut a 20. századba menekül, ahol találkozik Doctor Doommal, akinek különleges páncélja alapján új nevet választ magának, és már Vörös Centurióként folytatja a szupergonosz pályafutását, de a Fantasztikus Négyes megint megállítja.

A karakter ekkor úgy dönt, hogy megpróbál visszajutni a saját idejébe. Ekkor születik meg Kang, a hódító, ugyanis Nathaniel véletlenül túl messzire utazik az időben, egészen az emberi civilizáció összeomlását követő korszakig.

Mivel ő lesz az egyetlen, aki ért a 40. század fejlett, de elfeledett technológiájához, ezért Kangként gyorsan eléri, hogy ő legyen az új kor uralkodója. Kang karaktere pont olyan összetett, ahogy azt elvárnánk egy olyan személytől, akinek az időutazás a kedvenc unaloműző tevékenysége, ám őt mégis az teszi igazán követhetetlenné, hogy az évek során rengeteg nevet és személyazonosságot kapott.

Könnyen lehet, hogy a Marvel azt tervezi, hogy Kang lesz a Moziverzum következő Thanosa, ugyanis amellett, hogy az időutazó képessége és a Bosszúállók folyamatos piszkálása remek főellenséggé teszi, még arról sem szabad elfeledkezni, hogy a képregényekben már többféle Marvel-karakterrel is kapcsolatba került.

Az is lehet, hogy Kang Mister Fantastic vagy Doctor Doom leszármazottja, de ha nem is az, akkor is a két karakternek nagy szerepe van abban, hogy gonosszá vált. A Moziverzum űrbéli vonala sem lenne idegen Kangnak, hiszen a képregényekben volt már arra példa, hogy összecsapott például Nagymesterrel azért, hogy isteni erőt szerezzen, de Celestial Madonnát (avagy Mantist) is meg akarta szerezni menyasszonyának.

A Fantasztikus Négyes #19 kiadása óta eltelt évtizedekben a Marvel továbbárnyékolta a történeteket, így például azzal, hogy kiderült, Nathaniel valójában azért utazik az időben, hogy megtalálja a fiatal En Sabah Nurt, vagyis azt a mutánst, aki később Apokalipszisé vált, hogy őt tegye meg örökösévé, ám ezzel kudarcot vall, ugyanis Apokalipszis is jövőbeni technológiával a birtokában indul a világ meghódítására.

Ugyanakkor a Marvel nem elégedett meg annyival, hogy a Fantasztikus Négyesben, a Bosszúállókban és az X-Menben is szerepeltette Kangot, ugyanis a karakter a 2015-ös Uncanny Inhumansben is kapott egy saját történetet.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló