Kicsoda She-Hulk?



Saját sorozatot kap a Disney +-on a Marvel szuperhőse, akiről most minden fontos információt megtudhatsz!Eredetileg Stan Lee és John Buscema teremtette meg She-Hulkot 1980-ban. A történet szerint Jennifer Walters egy szégyenlős, visszahúzódó ügyvéd, aki Bruce Banner unokatestvére, ezért amikor egy bűnöző súlyosan megsebesíti, akkor tőle kap vérátömlesztést. Jennifer a gammasugárzással szennyezett vér és a saját dühe hatására She-Hulkká változik.

A karakter első inkarnációja még erősen hasonlított Hulkra, főleg abban, hogy Jennifer erejét és átváltozását is a dühe táplálta, de nem kellett sok idő ahhoz, hogy „bezöldülve” is képes legyen megőrizni a személyiségét és az eszét, miközben az önbizalma alaposan megnőtt.

Ahogy a klasszikus Hulk, úgy She-Hulk is emberfeletti erővel rendelkezik, ellenáll mindenféle betegségnek, nem lehet megsebesíteni vagy fájdalmat okozni neki, ám a két szuperhős mégsem teljesen egyforma!

Különbség köztük például az, hogy Jennifer akkor is önmaga marad, amikor zölddé változik, míg Bruce erre nem képes. Jennifer tökéletes kombinációja az agynak és az izmoknak, ugyanis átváltozva is uralkodik az érzelmei felett és megőrzi az intellektusát.

Ráadásul hála az olyan kiképzőknek, mint Amerika Kapitány vagy Gomora, kiváló tudással rendelkezik a harcművészetekben. Összességében tehát kijelenthető, hogy She-Hulk komoly fejfájást tud okozni annak, aki az útjába merészel állni.

A John Byrne által készült, 1989-ben megjelent, legendás képregénysorozatban She-Hulk egyike volt azoknak, akik rájöttek, hogy valójában miben szerepelnek, ezért lebontva a negyedik falat, közvetlenül az olvasóhoz szólt, fenyegette azokat, hogy széttépi az X-Men képregényeiket, szidta a saját füzetein dolgozó kreatívokat, sőt, egyszer kidobta Byrne-t az ablakon. Bár mostanában megszűntek a negyedik fal elleni „Hulk-smash”-ek, mégis egy időben ez volt She-Hulk legjellegzetesebb tulajdonsága.

Jennifer emberi alakjában és She-Hulk formában is töretlenül küzd az igazságért. Amikor nem a Bosszúállók tagjaként harcol a gonosztevők ellen, akkor szívbe markoló beszédeket mond a tárgyalóteremben, és mindig kiáll az elnyomottakért, még akkor is, ha ehhez a Marvel világának legnagyobb gonosztevőivel kell szembeszállnia.

A képregényekben She-Hulk összecsapott már a legkeményebb és legrémisztőbb antagonistákkal, így például az őrült titánnal, Thanosszal is, de harcolt már egy feldühödött Hulkkal is a World War Hulkban, legyőzte Förtelmet, hagyta szkanderversenyben nyerni Herkulest, de a Wolverine-féle „fastballozáson” is túl van.

Emellett a tárgyalóteremben harcolt Tony Starkkal, illetve Matt Murdockkal, és nyert, valamint ő volt Pókember és Speedball jogi képviselője, sőt, sikerült megvédenie az egész Marvel univerzumot Living Tribunallal szemben.

A She-Hulk sorozatról egyelőre csak annyit tudni, hogy főszerepet Tatiana Maslany kapta, az executive producer pedig Kat Corio lesz, ezért a lehetőségek száma végtelen arra nézve, hogy Jennifer hogyan csatlakozhat a Moziverzumhoz.

Hosszú ideig tartotta magát az az elképzelés, hogy egy olyan karakterből válik majd She-Hulk, aki már része a Moziverzumnak, így például A hihetetlen Hulk Betty Ross-ából vagy a The Defenders Claire Temple-jéből, de mivel Maslany kapta a szerepet, ezért úgy tűnik, hogy a sorozat Jenniferre fog koncentrálni.

Ha figyelembe vesszük, hogy a Bosszúállók milyen jogi hercehurcába csöppentek az Amerika Kapitány: Polgárháborúban, akkor lehet, hogy úgy vezetik fel Jennifert, mint Bruce unokatestvérét, akire a Bosszúállók rábízhatják a jogi képviseletüket, de néhány váratlan fordulat miatt a nőből She-Hulk lesz.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló