Jamie Foxx Electrója visszatérhet a Marvel Moziverzumba



Hogyan térhet vissza A csodálatos Pókember 2. gonosza?A legfrissebb pletykák szerint Jamie Foxx és a Marvel a végső tárgyalásokat folytatja arról, hogy A csodálatos Pókember 2. után a színész ismét eljátssza Electrót, méghozzá a Marvel Moziverzumba tartozó Pókember 3-ban. De vajon milyen megoldással térhetne vissza Jamie Foxx Electrója? Íme néhány lehetőség!

A legmetább tipp: A legelképesztőbb teória az, hogy Foxx önmagát, tehát a színészt fogja alakítani a Pókember 3-ban, például úgy, hogy Electrót játssza A csodálatos Pókember 2., vagy valamilyen más Pókember-film képzeletbeli forgatásán.

Ennek alapját az adhatná, hogy a Pókember: Idegenben végén kiderült, hogy Peter Parker Pókember, így a Marvel Moziverzumban a stúdiók egymással versenyeznek, hogy ki filmesítse meg a szuperhős történetét.

Ez lehetővé tenné, hogy a Marvel jól megcsavarja a karaktereket, ami nem az első eset lenne (lásd: Vasember 3.), sőt, Peter akár élvezhetné is a hirtelen jött sztáréletet, legalábbis addig, amíg rá nem jön, hogy a stúdiók nem egészen úgy mesélik el az eredettörténetét, ahogy az valójában történt.

Irány a multiverzum: A legegyszerűbb megoldás a multiverzum lenne, ám ebben az esetben egy kis problémát okozhat az, hogy Electro meghalt a 2014-es Andrew Garfield-film végén. Ugyanakkor az már a multiverzum szabályain múlik, hogy ki és hogyan léphet át az egyik időszakból, vagy dimenzióból, a másikba.

Az is lehet, hogy a Marvel nem foglalkozik különösebben a megoldással, hiszen könnyen elképzelhető, hogy J.K. Simmons J. Jonah Jamesonjához hasonlóan csak egy Foxx karakterére nagyon emlékeztető, de már a Moziverzumhoz tartozó Electro jelenik meg, tehát nem arról lesz szó, hogy az Andrew Garfield-világba tartozó Electro kerül át Tom Holland-világába.

A multiverzum-elméletet erősíti az, hogy 2019 nyarán, a Disney-Sony-balhé idején, Kevin Feige azt nyilatkozta, hogy Tom Holland Pókembere mégsem hagyja ott a Marvel Moziverzumot:

...ő az egyetlen olyan szuperhős, aki át tud járni a különböző filmes univerzumok között, és mivel a Sony fejleszti a saját Pókverzumát, ezért egyelőre el sem tudjuk képzelni, hogy milyen csodák következnek.”

A tavalyi nyár óta már az is kiderült, hogy a Keselyű (Michael Keaton) szerepelni fog a Sony bemutatásra váró Morbiusban, aminek első előzetesében bukkant fel. Ez tulajdonképpen a helyzet fordítottja, amikor egy Marvel Moziverzum karakter szerepel a Sony-univerzumban, tehát lehet, hogy az egyelőre alcím nélküli Pókember 3. fogja megnyitni a kölcsönadások sorát a Disney oldalán.

Mindemellett az is lehetséges, hogy létrejön a nagy Tobey Maguire–Andrew Garfield–Tom Holland-találkozó, ami már majdnem megvalósult a Pókember: Irány a Pókverzum!-ban. Talán Foxx visszatérésének híre pont azt jelzi, hogy ez végre megtörténik?

Sok jó gonosz: Nem szabad elfelejteni, hogy egyelőre semmi sem derült ki arról, hogy mi lesz Electro szerepe a Pókember 3-ban, illetve mennyire lesz fontos karakter. Könnyen lehet, hogy csak mellékszereplőként bukkan fel, például, több gonosz társaként úgy, ahogy azzal már a Sam Raimi-féle Pókember 3. és A csodálatos Pókember 2. is megpróbálkozott.

Ugyanakkor mind a két filmnek a túltelítettség okozta a bukását, ezért remélhetőleg a Marvel Moziverzum nem követi el ugyanezt a hibát. Az is lehet viszont, hogy Electróra azért lesz szükség, hogy végre bevezessék a Baljós Hatost, vagyis a Sinister Sixet, amire lehet, hogy nem is a Marvel Moziverzumban kerül sor, ugyanis lehet, hogy a Pókember 3. csak ugródeszka lesz ahhoz, hogy a Sony önálló filmekben mutassa be a társaság történetét, amihez felhasználhatja az egyre szélesebb gonosztevős palettáját (Venom, Morbius, Kraven).

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló