Joseph Cazeau megölte az anyósát, aki meg akarta átkozni



Emberi butaság miatt bekövetkezett tragédiák.Megölte anyósát, aki meg akarta átkozni: 2007 szeptemberében hívta a 911-et Joseph Cazeau a New York-i Crown Heights-ból, hogy bevallja, megölte az anyósát, amiért az meg akarta átkozni. A 48 éves férfinak három gyermeke született az áldozat lányától, és állítólag erőszakosan viselkedett, és a háztartás pénzügyei alól is kihúzta magát.

Amikor a férfi és a 61 éves anyósa között elfajult a vita, akkor az asszony azzal fenyegette a vejét, hogy megátkozza a vudu segítségével, erre Cazeau többször a földbe verte az anyósa fejét.

Megátkozott mást, de saját magával is végzett: Az egyik rokona sújtotta vudu átokkal a Staten-szigeten élő, 39 éves Frantz Bordest, ám ezt követően, állítólag, a hozzátartozó megölte a két kisgyerekét, majd öngyilkossági szándékkal egy vonat elé ugrott.

Az ügy itt nem ért véget, mert 2006 augusztusában Bordes felesége, Mercier a kádba fulladva találta a férjét és gyermekeiket. A nő idegösszeomlást kapott. A nyomozás során hét, kreol és angol nyelven írt jegyzetet találtak Bordes tárcájában. A férfi azt írta, hogy a rokona átkozta meg.

Egy lelki tisztítás során meghalt a 20 éves lány: Lucille Marie Hamilton két munkát vállalt és folyton túlórázott azért, hogy el tudjon utazni New Jersey-be, ahol Houngan Hector Salva vudupappal akart találkozni.

A 20 éves arkansasi nő azért kereste fel a 2003-ban vudupappá avatott Salvát, hogy átessen a Lave Tet lelki megtisztító rituáléján, ami sajnos, Hamilton halálához vezetett. Az órákig tartó rituálé során állítólag Hamilton elmondta a vudupapnak, hogy meg akarja változtatni a nemét, ezért hormonokat szed, ám ezt a nő barátai tagadták.

A szertartás után, késő éjjel, Hamilton elaludt, és többé nem ébredt fel, ugyanis 11 óra körül meghalt. Salvát nem különösebben érdekelte a tragédia, mert szerinte ez benne van a pakliban.

A vudupap 300 dolláros szerencsemágiája tűzvészhez vezetett: Egy brooklyn-i nő úgy érezte, hogy szerencsére lenne szüksége, ebben pedig egy vudu szertartás lehet a segítségére, ezért negyedik emeleti lakásában találkozott a szomszéd vudupappal.

A rituálé balul sült el, ugyanis az ahhoz felhasznált gyertyák szörnyű tüzet okoztak. A tragédiában egy ember meghalt, 11 környező lakos és 20 tűzoltó megsérült, ráadásul a tűz miatt lakhatatlanná vált a negyedik, ötödik és hatodik emelet, így 50 család otthontalanná vált.

45 haiti vudupapot lincseltek meg a kolera terjedéséért: 2010 decemberében több, mint 2500 halálos áldozatot követelt a Haitin kitört kolera-járvány, amiért az emberek a vudupapokat tették felelőssé, ugyanis azt hitték, hogy azok „mágikus anyagként” terjesztették el a betegséget. Összesen 50 haiti papot lincseltek és köveztek meg, valamint machétákkal vágták le őket.

Anya és nagymama a „loa” rituálé során felgyújtották a 6 éves kislányt: A hiedelem szerint a „loa” egy segítő szellem, aki kéréseket teljesít. A „loa” haiti vudu-gyakorlat során a kiválasztottnak keresztül kell sétálnia egy tűzgyűrűt. Ebben az ügyben egy 6 éves kislány volt a kiválasztott, aki az anyukája és a nagymamája miatt szenvedett égési sérüléseket. A New York-i Queensben történt tragédiában Marie Lauradin és Sylvenie Thessier valamilyen anyaggal leöntötte a kislány meztelen testét, majd meggyújtotta azt.

A szertartás után hideg vízben megfürdették a gyermeket, akit aztán lefektettek aludni. A kislány csak akkor került kórházba, amikor annak egyik rokona ragaszkodott ahhoz, hogy vigyék orvoshoz. A kórházi ellátás során kiderült, hogy a kislány a testének 25%-án másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. A gyermek közel 4 hónapot töltött kórházban, míg az anyja és a nagyanyja ellen kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat.

(Forrás: noiportal.hu)

Ajánló

Ajánló