A Star Wars filmek legjobb R2-D2 jeleneteiA kis asztrodroid többször is bebizonyította, hogy igazi hős.A Star Wars eredeti és előzménytrilógiának egyik kulcsfigurája volt R2-D2, aki nem egy alkalommal mentette meg a főhősök életét a hősiességével és a leleményességével. Íme néhány jelenet, amely bizonyítja, hogy a kis asztrodroid hatalmas segítség volt az Erő sötét oldala elleni harcban!

Baljós árnyak: A pajzsgenerátor megjavítása: Ha időrendi sorrendben nézzük a filmeket, akkor a Baljós árnyakban találkozunk először R2-D2-val, akinek első hőstette is itt látható. A jelenetben a főhőseinknek ki kell jutnia a blokád alá vett Naboo bolygóról, ám a Kereskedelmi Szövetség mindent megtesz ennek megakadályozása érdekében.

Mivel a hajón tartózkodik Padmé Amidala, így a kis asztrodroid dolga igazán nemes feladat, amikor az összecsapásban megsérült pajzsgenerátort neki kell megjavítania. Ehhez azért némi szerencse is kellett, hogy ne érje találat munka közben a kis asztrodroidot, ám végül ő mentette meg a főhősök életét.

A Birodalom visszavág: Füstfüggöny fújása: A főhőseink bele esnek a Birodalom csapdájába a Bespin bolygó. Az elfogott Han Solo szénfagyasztó kamrába esik, Luke-nak meg kell küzdenie Darth Vaderrel, a többieknek pedig valahogy el kell menekülnie a birodalmi katonákkal teli felhővárosból.

Az Ezeréves Sólyomhoz vezető utat azonban zárt ajtó állja el, de R2-D2 ettől nem ijed meg, hanem nekiáll a hackelésnek, ám az sokáig tart, és közben özönlenek a rohamosztagosok, ezért a csapat biztos, hogy nem fog átjutni a hídon a Sólyomhoz úgy, hogy a birodalmiak ne vegyék célba őket.

A kis asztrodroid azonban megoldja a problémát, méghozzá úgy, hogy füstfüggönyt ereszt ki magából, hogy azzal rejtse el a Sólyomhoz igyekvő Landót, Leiát, Csuvit és C-3PO-t, akik biztonságban elérik a hajót.

Egy új remény: Luke X-szárnyújának megjavítása… Kétszer: R2-D2 egyik legnemesebb feladata az volt, amikor a Vörös 5-ösben „ülve”, Luke társaként elindult a Halálcsillag megsemmisítésére.

Ez a támadás öngyilkos akciónak is betudható, hiszen a Lázadóknak a bolygók elpusztítására is képes fegyver felszínének közelébe kell jutniuk, a Birodalom pedig egyáltalán nem nevezhető könnyű prédának. Amikor Luke is kap egy találatot, akkor annak kijavítása R2-D2 dolga.

Az életveszély elhárítása után, a végsőkig kitartó R2-D2 még a stabilizátort is megjavítja. Végül azonban maga Darth Vader találja el a kis asztrodroidot, de ez nem jelenti a támadás igazi hősének végét, ugyanis a Lázadók bázisán sikerül rendbe hozni.

A klónok támadása: A gyártósor meghackelése: A klónok támadása fináléjában az látható, hogy Obi-Wan, Anakin és Padmé a Geonosis bolygón tartózkodik, ahol a Kereskedelmi Szövetség egy nagy droidgyártó üzeme található.

A menekülő Anakin és Padmé egy gyártósoron találja magát, ahonnan nehéz kiszabadulni, hiszen a futószalag folyamatosan halad, a gyártósor egységei pedig bármikor és bárhonnan lecsaphatnak. Egy Jedi még csak képes megoldani a helyzetet, de Padmé igazán szorult helyzetbe kerül az öntőüstben, ami hamarosan forró fémmel fog feltöltődni. A volt királynő végül elkerüli a biztos halált, hála R2-D2-nek, aki épp időben hackeli meg a rendszert.

Egy új remény: Leia üzenetének átadása: Azt, hogy R2-D2 levetítette Leia hercegnő üzenetét a Tatooine-on remeteként élő Obi-Wan Kenobinak, úgy is értelmezhetjük, hogy a kis asztrodroid adott új reményt a Lázadásnak, hiszen lehet, hogy az egykor Jedi mester nélkül Luke soha nem ismeri meg az Erőt.

Bár a kézbesítés nem hőstett a szó legszorosabb értelmében, mégis ez az, amivel R2-D2 a legtöbbet tette a Galaktikus Birodalom elleni harcban.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló