Amerika Kapitány lesz a S.H.I.E.L.D. igazgatója?



Néhány teória arról, hogy hogyan térhetne vissza Steve Rogers.Lehetne a S.H.I.E.L.D. igazgatója: A képregényekben a hatalmától megfosztott, öreg Steve váltja Norman Osbornt a S.H.I.E.L.D.-nél, majd vezérigazgatóként még a Bosszúállókat is újraszervezi. Emellett Sólyom és Bucky is lehetőséget kap arra, hogy Amerika Kapitány legyen, ami tulajdonképpen már meg is valósult a Moziverzumban, ahol A Sólyom és a Tél Katonája sorozatban ők ketten viszik tovább Amerika Kapitány örökséget.

A Marvel Moziverzumban minden adott ahhoz, hogy Steve foglalja el a S.H.I.E.L.D. igazgatói székét és újraszervezze a Bosszúállókat, hogy így tényleg megvalósuljon egy új Bosszúállók-film. A történet pillanatnyi állása szerint Nick Fury nincs is a Földön, igaz lehetséges, hogy a Secret Invasion-sorozatban megint szerepelni fog az „imposztor” Talosszal, a skrull alakváltóval együtt.

Abban az esetben, ha ismét az idős Steve szerepelne egy filmben vagy sorozatban, akkor a Marvel akár visszatekintésben mutathatná be az ő és Peggy Carter kapcsolatát, de akkor a Cartert alakító Haley Atwellt is jó lenne, ha visszahoznák az új filmre vagy sorozatra, amiben akár az is szerepet kaphatna, hogy Steve megpróbálja megakadályozni a szerelme elmúlását, amit még az Amerika Kapitány: A tél katonájában láttak a nézők.

Irány a Kapiverzum: Nem titok, hogy a Marvel Moziverzumban is meg fog nyílni a Multiverzum, ami valószínűleg már a Pókember 3-ban meg fog történni, méghozzá az abban felbukkanó Doctor Strange-nek köszönhetően.

Ezzel kapcsolatban az is kiderült, hogy vissza fog térni több alternatív Pókember, Jamie Foxx Electrója, Doctor Octopus, és valószínű, hogy a Pókember: Idegenben végén történekből csak egy kozmikus téridő-manipulációval mászhat ki Peter Parker.

Ha átjárók nyílnának a különböző párhuzamos univerzumokba, akkor azokban létezhetne más formában, de még aktív Amerika Kapitány. Mivel ezekben a világokban teljesen másképp alakul a hősök sorsa, ezért biztos, hogy létezik olyan Föld, ahol Amerika Kapitány nem tette le és nem is adta át a pajzsát.

Természetesen a képregényekben ez már rég megtörtént, sőt, a füzetekben még egy Capwolf karakter is szerepelt, aki tulajdonképpen egy vérfarkas Amerika Kapitány. Igaz ez lehet, hogy túl meredek történet lenne ahhoz, hogy filmet forgassanak belőle, de egy sorozathoz nyugodtan felhasználhatnák.

Természetesen az animációs sorozatról, a What If…?-ről sem szabad megfeledkezni, hiszen ez egy igencsak elvetemült szériának ígérkezik, amiben például Peggy Carter kapta meg a szuperkatona szérumot, Amerika Kapitány pedig vámpír-zombiváltozatban bukkant fel. Igaz, ez két külön történet, ugyanis az a sztori, amiben Peggy Britannia Kapitány lesz, abban Steve lesz Vasember, akinek páncélját Tony apja, Howard Stark tervezte meg.

Talán a Marvel ebben a történetben lát annyi lehetőséget, hogy elkészítse az élőszereplős változatát, ám lehet, hogy a rajongók jobban örülnének, ha a Marvel Moziverzum realitásában kapnának betekintést Peggy és Steve múltbéli kapcsolatába.

Amerika Kapitány nem, Vasember igen: A tervezett Armor Warst sorozat Rhodey-ra, azaz Hadigépre fog koncentrálni, és ahogy A Sólyom és a Tél Katonája, úgy ez a széria is azt fogja bemutatni, hogy hogyan viszik tovább a Végjátékban elhalálozott hős örökségét.

Ebben a történetben illetéktelenek szerzik meg Vasember páncélját és technológiáját, ezért Hadigép segítséget kér azok visszaszerzéséhez. Ebben az esetben akár az idős Steve is segíthetne Rhodey-nak, hiszen a képregényekben és a filmekben is nagy szerepet kapott az Iron Patriot páncél, amit Amerika Kapitány öltözete alapján alkottak meg. Ezt akár Steve is felvehetné, amíg legyőzi azt, aki ellopta Tony örökségét.

(Forrás: hu.ign.com)

Ajánló

Ajánló